Maxell Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 Dzięki różnym znajomym i znajomym ich znajomych, wszedłem w posiadanie kilku bardzo dobrych pozycji książkowych. Idealnie pasują do tego subforum, dlatego będę je tutaj systematycznie wklejał.Książki pochodzą z lat 50-tych i dobrane są pod kątem poszczególnych etapów technologii i na pewno wniosą sporo ciekawych informacji na forum. 1. Ubój i obróbka poubojowa. Marian Misztal 2. Nauka o mięsie i produktach mięsnych3. Przygotowanie mięsa do produkcji wędlin. Nijaki 4. Technologia przetwórstwa mięsnego II. Poszepczyński5. Wędzenie przetworów mięsnych Gosławski 1953 6. Obróbka jelit. Piotr Jastrzębski 7. Zbiórka i wstępna obróbka skór zwierząt rzeźnych8. Higiena produkcji w zakładzie mięsnym 1959 9. Technologiczne odchylenia jakości MIĘSO WĘDLINY Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesniak Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 Czekamy z niecierpliwością na skany... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.