Jump to content

"Małe" podsumowanie


Maxell

Recommended Posts

Dzięki różnym znajomym i znajomym ich znajomych, wszedłem w posiadanie kilku bardzo dobrych pozycji książkowych. Idealnie pasują do tego subforum, dlatego będę je tutaj systematycznie wklejał.

Książki pochodzą z lat 50-tych i dobrane są pod kątem poszczególnych etapów technologii i na pewno wniosą sporo ciekawych informacji na forum.

 

1. Ubój i obróbka poubojowa. Marian Misztal 

2. Nauka o mięsie i produktach mięsnych

3. Przygotowanie mięsa do produkcji wędlin. Nijaki  
4. Technologia przetwórstwa mięsnego II. Poszepczyński

5. Wędzenie przetworów mięsnych Gosławski 1953 
6. Obróbka jelit. Piotr Jastrzębski 
7. Zbiórka i wstępna obróbka skór zwierząt rzeźnych
8. Higiena produkcji w zakładzie mięsnym 1959 
9. Technologiczne odchylenia jakości MIĘSO WĘDLINY

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...