Jump to content

Mrożenie łososia n/z-problem


krzyhu

Recommended Posts

Witam.

Uwędziłem łososia na zimno (robię to co dwa tygodnie) i postanowiłem spróbować filety zamrozić. Mroziłem je w mroźni o temp -18.

Po kilku dniach postanowiłem jeden filet odmrozić. Odmrażałem go w temp +1. Łosoś wyglądał zarąbiście i tak samo pachniał, tylko problem był ze smakiem. Dokładnie był brak soli. Czy ktoś miał taki przypadek że łosoś po uwędzeniu jest ok, a po zamrożeniu i odmrożeniu jest bez smaku?

Czekam na pomoc.

 

Pozdrawiam krzyhu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...