Jump to content

Chińskie targowisko

KarKan

Recommended Posts

Hmmm no to fakt  :( ... mnie dobiły te parzone psiaki :( 

Ja niby wiem że to taka kultura i tradycja ... diametralnie różna od naszej ale chętnie bym tak "wydepilował" na żywca tego uśmiechniętego małego człowieczka :(

Co Wy na to ?

Należy przy tym wszystkim też pamiętać, że nie całe Chiny wpierniczają psy, szczury itd. To w Kantonie. Może przegięciem jest świnia na motorze, ale w każdym porządnym kraju są takie hale targowe a jak widać na ostatnich zdjęciach u nas też tak niedawno było i pewnie na niejednym targowisku jest nadal podobnie. Rewolucja kulturowa dała im się we znaki i też nie ma się czemu dziwić. Poza tym to naród wielki i nadal w większości biedny.

Sam osobiście dogoniłem koguta który wskoczył na głowę synowi i niestety żona musiała wodę gotować by był z niego obiad . W innych przypadkach to prosiłem sąsiada o ubój rytualny,  by zjeść rosołek . Och życie . Teraz jestem mieszczuchem i dziś w pracy "załatwiłem " kilka much i komara bo .....wkurzały .  :facepalm:  A menda też stwożenieBoże , że inaczej żyć nie może , to że nieraz w jajo utnie nie gób że jaj tak okrótnie ... CK Norwid. 

Edited by Henio

• 2 months later...