jacula Posted August 16, 2014 Report Share Posted August 16, 2014 Bałem się trochę co wyjdzie ale nawet się udało Długo się wędziło 30min osuszania 50st i 6h w temperaturze 42-55stTeraz właśnie kończą się parzyć, a jutro skoro świt będzie wielkie żarcie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted August 16, 2014 Report Share Posted August 16, 2014 Jutro ?Nie dałbym rady ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sverige2 Posted August 16, 2014 Report Share Posted August 16, 2014 Jacula, wygląda to mięsko znakomicie, ale pokaż też swoją wędzarenkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted August 16, 2014 Report Share Posted August 16, 2014 Jacula tylko tak dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted August 16, 2014 Report Share Posted August 16, 2014 (edited) @ jaculaTylko nie pisz, że masz wędzarnie z kanałem dymowym, bo się sverige2 załamie ! Edited August 16, 2014 by miro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 Ładniunie toto napisz proszę jak "degusztacja" jak mawiał sołtys Tylko nie pisz, że masz wędzarnie z kanałem dymowym, bo się sverige2 załamie ! bo się sverige2 załamie ! Jarek i załamka nie wierzę spoko pozdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacula Posted August 17, 2014 Author Report Share Posted August 17, 2014 Jutro ?Nie dałbym rady ! A to jakiś kac w planie? Jacula, wygląda to mięsko znakomicie, ale pokaż też swoją wędzarenkę. Jarku nie mogłem się oprzeć żeby nie pokazaćhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10162-i-ja-mam-kibelek/ Jacula tylko tak dalej Myślę że za każdym razem będzie tak samo a może lepiej @ jaculaTylko nie pisz, że masz wędzarnie z kanałem dymowym, bo się sverige2 załamie ! jeden to mało, mam cztery, a jak dymią :clap: Ładniunie toto napisz proszę jak "degusztacja" jak mawiał sołtys Już po degustacji, cała rodzinka stwierdziła że w smaku są pyszne! zapach nieprawdopodobny! tylko żonka troszkę narzeka że za twarde wyszły Bardzo Wam dziękuję za opinie, miło tak czytać że się podoba! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sverige2 Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 (edited) Jacula, wygląda to mięsko znakomicie, ale pokaż też swoją wędzarenkę. Jarku nie mogłem się oprzeć żeby nie pokazaćhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10162-i-ja-mam-kibelek/ No i cóż tu więcej można powiedzieć, :clap: . @ jaculaTylko nie pisz, że masz wędzarnie z kanałem dymowym, bo się sverige2 załamie ! Miro, nie załamuj się, jeszcze wiele słonecznych dni przed Tobą . Edited August 17, 2014 by sverige2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 Mam taką nadzieję sverige2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeusz300 Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 Bardzo ładnie,tylko tak dalej;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacula Posted August 18, 2014 Author Report Share Posted August 18, 2014 Dzięki, będę się starał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacula Posted September 27, 2014 Author Report Share Posted September 27, 2014 No i drugi raz zrobiłem, połowa w garnku już się parzy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeusz300 Posted September 27, 2014 Report Share Posted September 27, 2014 jacula!! jestem pod wielkim wrażeniem pełna profeska brawo;)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sverige2 Posted September 27, 2014 Report Share Posted September 27, 2014 No miszcz, normalnie, miszcz :clap: . Jacula,dajesz czadu Co "Kibelek" to "Kibelek" jednak, co by tam nie gadać . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacula Posted September 28, 2014 Author Report Share Posted September 28, 2014 Dzięki PanowieKibelek daje radę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregtom Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 Jak peklowales mieska..?Sliczne wyroby..! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacula Posted September 29, 2014 Author Report Share Posted September 29, 2014 Na mokro bez nastrzykiwania, 12 dni w zalewie się kąpały Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kola2001 Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 a ja mam pytanie dalczego po parzeniu kolor wędlin zmienił się z delikatnego brązowego (jak wyżej ) na ciemny - prawie czarny? coś robię xle ale nie wiem co Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Croc Posted October 29, 2014 Report Share Posted October 29, 2014 to chyba normalne, ja pamietam pierwsze wedzenie robilem po ciemku i przy latarce wygladalo dobrze to spakowalem wszystko do pojemnika, zgasilem ogien i poszedlem parzyc do kuchni, a tu sie okazlalo przy lepszym swietle ze dosc blade wedzonki wyszly a po sparzeniu kolor sie przyciemnil i wygladaly super czerwono zlociste ale bez przesady. a z drugiej strony ostatnie wedzenie zrobilem o godzine dluzej i wygladaly ladnie od razu a po parzeniu troche za ciemne jednak byly, skora boczku to prawie czarna byla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacula Posted December 22, 2014 Author Report Share Posted December 22, 2014 Kolejne wędzenie, i wyroby już po parzeniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.