Jump to content

Efekty dymienia, by Ponton


ponton26

Recommended Posts

W sobotę po uprzednim przygotowaniu kiełbas i 10 dniowym peklowaniu mięsa nadszedł czas na wędzenie.

Oto kilka zdjęć:

1. przygotowywanie kabanosów,

post-48354-0-03762400-1408862401_thumb.jpg

2. wygrzewanie wędzarni,

post-48354-0-57325600-1408862488_thumb.jpg

3. osadzanie kiełbas, kabanosów i ociekanie mięsiw najpierw około 10h w lodówce ostatnie 2h w warunkach pokojowych

post-48354-0-96607900-1408862501_thumb.jpg

4. osuszanie 

post-48354-0-49617800-1408862538_thumb.jpg

5. wędzenie

post-48354-0-87238300-1408862522_thumb.jpg

6. w kąpieli dymowej

post-48354-0-68359500-1408862554_thumb.jpg

7. i po :D

post-48354-0-30508900-1408862574_thumb.jpg

8. przed parzenie.

post-48354-0-30734500-1408862583_thumb.jpg

post-48354-0-76848900-1408862590_thumb.jpg

9. i już po

post-48354-0-68215800-1408862596_thumb.jpg

 

ot taka moja relacja z sobotniego zadymiania :D

 

szynka wyszła bardzo dobra natomiast boczek jest ciut ciut za słony ale jadalny :D

 

oczywiście zapomniałem dodać zdjęcie z przekrojami

post-48354-0-18953700-1408863682_thumb.jpg

Edited by ponton26
Link to comment
Share on other sites

W miszcze :clap: idziesz a nie mogłeś to krzyknąć wpadlibyśmy z Andrzejem na małą "kolacyjkę" pomogli i w.... etam zjedli co nie co a tak brachu sam się będziesz męczył tylko nie mów mi, że sama kość  :D  :facepalm:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...