Jump to content

Jaka wedzarnia z kanałem czy bez?


Dzimi24

Recommended Posts

Witam serdecznie jestem początkujący w tej  wspaniałej dziedzinie, zaczynam swoja przygodę z wędzeniem i wyrobami.
W najbliższym czasie przymierzam się do budowy wędzarni i tu zaczyna sie malutki problem jaką zbudować??z kanałem dymnym czy bez np. wędzarnie z paleniskiem pośrednim, która będzie najlepszym rozwiązaniem.Proszę o poradę.I przepraszam jeśli podobny temat już istnieje na forum, szukałem ale nic nie znalazłem w tym temacie.Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Guest ArkoGdynia

Podstawowym pytaniem będzie co będziesz chciał w tej wędzarni robić.... Jak szynki, boczki i kiełbasy to wędzarnia z paleniska bezpośrednim! Jak szynki i wyroby dojrzewające oraz ryby zimno wędzone to z paleniska pośrednim.... A jak chcesz robić i to i to to zrób hybrydę tak jak ja :grin:

Prześledź wątki, czytaj, porównaj wyroby i wybierz to co Ci najbardziej będzie pasować ;-)

Z Dumnym pozdrowieniem....

Link to comment
Share on other sites

Proszę o poradę.I przepraszam jeśli podobny temat już istnieje na forum, szukałem ale nic nie znalazłem w tym temacie.

 

Usprawiedliwia Cię jedynie źle ostatnio działająca wyszukiwarka, ale wczoraj o 19-tej działała już poprawnie, więc chyba nic nie szukałeś !

Bo ..... wyszukiwarka wyrzuciła 95 wyników z wyszukiwania "palenisko bezpośrednie".

 

Ile jeszcze stworzymy tematów o peklowaniu, paleniskach i budowie wędzarni.

Szanujmy nasze forum i naszą wyszukiwarkę.  :devil:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...