Jump to content

Jaka wedzarnia z kanałem czy bez?

Dzimi24

Recommended Posts

Witam serdecznie jestem początkujący w tej  wspaniałej dziedzinie, zaczynam swoja przygodę z wędzeniem i wyrobami.
W najbliższym czasie przymierzam się do budowy wędzarni i tu zaczyna sie malutki problem jaką zbudować??z kanałem dymnym czy bez np. wędzarnie z paleniskiem pośrednim, która będzie najlepszym rozwiązaniem.Proszę o poradę.I przepraszam jeśli podobny temat już istnieje na forum, szukałem ale nic nie znalazłem w tym temacie.Pozdrawiam

Guest ArkoGdynia

Podstawowym pytaniem będzie co będziesz chciał w tej wędzarni robić.... Jak szynki, boczki i kiełbasy to wędzarnia z paleniska bezpośrednim! Jak szynki i wyroby dojrzewające oraz ryby zimno wędzone to z paleniska pośrednim.... A jak chcesz robić i to i to to zrób hybrydę tak jak ja :grin:

Prześledź wątki, czytaj, porównaj wyroby i wybierz to co Ci najbardziej będzie pasować ;-)

Z Dumnym pozdrowieniem....

Proszę o poradę.I przepraszam jeśli podobny temat już istnieje na forum, szukałem ale nic nie znalazłem w tym temacie.

Usprawiedliwia Cię jedynie źle ostatnio działająca wyszukiwarka, ale wczoraj o 19-tej działała już poprawnie, więc chyba nic nie szukałeś !

Bo ..... wyszukiwarka wyrzuciła 95 wyników z wyszukiwania "palenisko bezpośrednie".

Ile jeszcze stworzymy tematów o peklowaniu, paleniskach i budowie wędzarni.

Szanujmy nasze forum i naszą wyszukiwarkę.  :devil: