MiD2006 Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 (edited) Witam wszystkich!Postanowiłem otworzyć ten temat ponieważ wiele osób poddaje się po pierwszym nieudanym razie wyrobu własnych wędlin. Nie potrafię, nie wychodzi mi, to nie jest dla mnie itd.... Chciałbym pokazać mój postęp aby był motywacją dla wszystkich początkującyhc ( ja również nim jestem ) to było moje piąte wędzenie. Najważniejsze jest aby się nie poddawać i przedewszystkim przeglącać nasze forum rozmawiać z doświadczonymi kolegami oraz próbować...próbować...próbować. Na początku gdy pierwszy raz zrobiłem swój wyrób, nie był wart polecenia. Teraz gdy posłuchałem cennych rad kolegów z forum, przeczytałem sporo artykułów i nie popełniłem tych samych błędów z poprzedniego wędzenia, znajomi proszą mnie abym uwędził im coś na święta. TAK BYŁO NA POCZĄTKU MOJEJ PRZYGODY 4 PIERWSZE ZDJĘCIA.TERAZ WĘDZONKI PREZENTUJĄ SIĘ TAK .... Zachęcam do wstawiania zdjęć swoich pierwszych wyrobów i pokazania nam swoich postępów Edited November 11, 2014 by Małgoś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tier Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Chyba pierwsza wędzarnia nie zdała egzaminu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiD2006 Posted November 11, 2014 Author Report Share Posted November 11, 2014 Tego jeszcze nie potwierdzę fakt w beczce dużo lepiej, większa komora i sok który jeszcze osieka spada na glebe. W tamtej zbiera się na dnie albo na tacy i zaczyna parować. Jednak nie wędziłęm w niej jeszcze tak jak powinienem. Dla tego muszę to sprawdzić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbój Madej Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 TAK BYŁO NA POCZĄTKU MOJEJ PRZYGODY 4 PIERWSZE ZDJĘCIA. TERAZ WĘDZONKI PREZENTUJĄ SIĘ TAK .... Znam takiego delikwenta co tak samo kiedyś miał :D A za postępy w wyrobach wielkie :clap: :D Najważniejsze jest aby się nie poddawać i przedewszystkim przeglącać nasze forum I tak trzymaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiD2006 Posted November 11, 2014 Author Report Share Posted November 11, 2014 Zbój Madej dzięki a bez naszego forum i podpowiedzi kolegów zadymiaczy dalej byłbym w pierwszej fazie wędzonek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek1204 Posted December 9, 2014 Report Share Posted December 9, 2014 widać postęp bez dwóch zdań... pierwsze wędzonki jakby to ująć... zapewne nie do końca złapały prawidłowy kolor na co nie tylko wędzarnia ale też i rodzaj drewna i pare innych czynników ma wpływ... ale następne już zdecydowanie lepsze!!! więc jeśli są choć w połowie tak dobre w smaku i zapachu jak na to wygląda.... to składam wielkie gratulacje!!! sam jestem początkującym.. wędze od 4 lat,, ale i tak uważam że to dopiero początek i staram sie dużo czytać , szukać informacji i próbować różnych rozwiązań a wszystko po to aby moje umiejętności szły do przodu czego też i każdemu życzę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts