gosiakmala Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 witam, jak w temacie, odebrałam z wędzarni mięsko i jest niedosolone . czy jest sposób na dosolenie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 Poczytaj tu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9707-jak-uratować-niesłone-wędzonki/?hl=nies%C5%82one+w%C4%99dzonkimoże coś znajdziesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 A tak trochę więcej, jakie mięsko ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosiakmala Posted November 28, 2014 Author Report Share Posted November 28, 2014 miro dzięki za odp. a z mięska to schab, szynka i karkówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 Nie kombinuj tylko dosól na kanapce.Nie wiem czy peklowałaś sama, czy ten ktoś peklował ?Nie ma się co martwić.Lepsze nie dosolone mięso, niż przesolone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 Jeśli mięso jest tylko wędzone, to do parzenia przygotuj sobie wodny roztwór soli o stężeniu ok. 1,5-2%. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.