Jump to content

Przymiarka do salami


mankotom

Recommended Posts

wsad wg przepisu na salami wg:

1. Wieprzowina kl. I nie peklowana 40%
2. Wołowina kl. I nie peklowana 30 %
3. Słonina nie solona 30%

 wyszedł mi tak jak na zdjęciu z 21.11

 


a dziś próbne przekrojenie wsadu z jelita, którego nie ma zdjęciu powyżej

smakowo ... bardzo dobre, z perspektywy czasu; trochę za grubo pokroiłem słoninę, ale nie ma dramatu,

nie ma białego nalotu którego się spodziewałem ... może in the future,

jeszcze dwa tygodnie czekania

 

kultura startowa SBL 48

post-54148-0-90455700-1417554294_thumb.jpg

post-54148-0-76598200-1417554435_thumb.jpg

Edited by mankotom
Link to comment
Share on other sites

osid

wobec opisu zastosowania szczepionki SBL 48: fermentation temperature highly influences the fermentation, in the range 18°C to 35°C, po nabiciu polazłem z kijami tam gdzie u mnie piec stoi, powiesiłem "batony", ustawiłem pod nimi z sześć misek z wodą i zostawiłem na 3 doby, po tym czasie przeniosłem do wędzarni, stworzyłem tam coś na kształt bankietu bogracz, zimna płyta, pancerniki, :) a na poważnie  dwie żarówki, stąd 11 stp miska z wodą i lużny przepływ powietrza. ot i warunki

Edited by mankotom
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...