Jump to content

Zamrożony farsz


kamil86

Recommended Posts

Witam wszystkich , mam duży problem 

W czwartek peklowałem na sucho łopatkę w piatek ja skręciłem na maszynce , w piątek w nocy wyrobiłem 10 kg kiełbasy , reszte farszu (tj 15kg)odstawiłem na cały soboty dzien w zimne miejsce temperatura 5 stopni , w sobotę w nocy skręciłem kolejne 10 kg (farsz miejscami zrobił się szary chyba przesechł ) , w niedzielę nad ranem maszynka umarła śmiercią naturalną i pozostało mi 5kg farszu który zapakowałem próżniowo i wsadziłem do lodówki potem jako że nie załatwiłem nadziewarki ani 32 żeby to skręcić farsz zamroziłem , mam pytanie czy jak za tydzien lub dwa będę miał nową nadziewarkę mogę ten farsz wykorzystać ? czy lepiej dać go kotom na karmę ?

Aha peklowałem 0,017 kg peklosoli na 1kg (dokładnie tak jak to robimy w pracy) , do tego 380g czosnku na 25 kg farszu , majeran pieprz ziołowy oraz czarny na oko oraz odrobina magii (nie wiem czy ma to wpływ na farsz dlatego piszę ) .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...