kamil86 Posted December 7, 2014 Report Share Posted December 7, 2014 Witam wszystkich , mam duży problem W czwartek peklowałem na sucho łopatkę w piatek ja skręciłem na maszynce , w piątek w nocy wyrobiłem 10 kg kiełbasy , reszte farszu (tj 15kg)odstawiłem na cały soboty dzien w zimne miejsce temperatura 5 stopni , w sobotę w nocy skręciłem kolejne 10 kg (farsz miejscami zrobił się szary chyba przesechł ) , w niedzielę nad ranem maszynka umarła śmiercią naturalną i pozostało mi 5kg farszu który zapakowałem próżniowo i wsadziłem do lodówki potem jako że nie załatwiłem nadziewarki ani 32 żeby to skręcić farsz zamroziłem , mam pytanie czy jak za tydzien lub dwa będę miał nową nadziewarkę mogę ten farsz wykorzystać ? czy lepiej dać go kotom na karmę ?Aha peklowałem 0,017 kg peklosoli na 1kg (dokładnie tak jak to robimy w pracy) , do tego 380g czosnku na 25 kg farszu , majeran pieprz ziołowy oraz czarny na oko oraz odrobina magii (nie wiem czy ma to wpływ na farsz dlatego piszę ) . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts