Guest Leosta Posted December 23, 2014 Report Share Posted December 23, 2014 Witam. Oto moje pierwsze ćwiczebne wędzenie.http://i58.tinypic.com/qs8utz.jpg http://i62.tinypic.com/2mr6yvp.jpg http://i62.tinypic.com/w8l4ko.jpg http://i61.tinypic.com/f0w2zq.jpg http://i59.tinypic.com/v7ft6e.jpg http://i59.tinypic.com/2ewmyy8.jpg http://i58.tinypic.com/2iuoqz5.jpg Wczoraj było drugie wędzenie. Relacja nastąpi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted December 23, 2014 Report Share Posted December 23, 2014 No to możesz świętować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tubis3 Posted December 23, 2014 Report Share Posted December 23, 2014 nie mówcie że na drzewach jeszcze liście wiszą o tej porze? a wędzonki ładne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosman Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 pisał że to było pierwsze nie pisał kiedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Leosta Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 Witam. Pierwsze wędzenie było na początku listopada. Drugie wędzenie było 19 grudnia. A 22 grudnia wędziłem dodatkowo samą kiełbasę. http://i61.tinypic.com/4utmhu.jpg W środku schab nie parzony, pozostałe wyroby parzone. http://i59.tinypic.com/bg8h3a.jpg http://i61.tinypic.com/6ht1y0.jpg http://i61.tinypic.com/28rir5x.jpg http://i60.tinypic.com/33ur0jm.jpg http://i60.tinypic.com/20j3i1d.jpg http://i62.tinypic.com/wjj4w0.jpg http://i58.tinypic.com/352lklj.jpg http://i61.tinypic.com/x44pbr.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Leosta Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Moje wczorajsze wędzonki http://i58.tinypic.com/2poqjpl.jpg http://i57.tinypic.com/2qkl0yh.jpg http://i62.tinypic.com/2lzuq0.jpg http://i61.tinypic.com/2zzsq6t.jpgkiełbasa parzona http://i61.tinypic.com/2mi4znm.jpg http://i60.tinypic.com/2z3q49l.jpg http://i59.tinypic.com/2hdnqqs.jpgszynka parzona http://i61.tinypic.com/k48ph.jpg http://i60.tinypic.com/sl5m2r.jpg http://i57.tinypic.com/25r33ok.jpgpolędwica wędzona surowa http://i61.tinypic.com/11azxxk.jpg http://i57.tinypic.com/20aqadx.jpgkiełbasa podpiekana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyzio Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Widze i myśle, że są super piękne. Ale jestem laikiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeusz300 Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Tak ogólnie to mi się zdaje że Fantasic???????? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pacan Wojciech Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 wyroby b.ładne , ale czemu pokroiłeś w tak grube plastry poledwice surową ? chciałeś się doweidzieć czy jest taka sama w całym kawałku ? oczywiscie Twoja sprawa , ja lubie cieniutko pokroić . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Leosta Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Już odpowiadam. Wyroby te były specjalnie przygotowane na sobotnią balangę aby uczcić dzień kobiet. Zanim się wyrobiłem był już wieczór. Goście zażyczyli sobie ażeby pokroić właśnie w taką podłużną kostkę. Faktycznie, jakbym pokroił w cienkie plasterki może by trochę zostało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Ladne , ciekawe czy takie grube plastry mozna by dopiec na grylu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Leosta Posted August 29, 2015 Report Share Posted August 29, 2015 Witam. Właśnie poczyniłem coś na wzór "Sała". Jeszcze ciepłe. pychota, rozpływa się w ustach.http://i61.tinypic.com/x6gbr5.jpg http://i59.tinypic.com/2rxefjl.jpg http://i61.tinypic.com/24y5yjn.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted August 29, 2015 Report Share Posted August 29, 2015 Leosta, wrzucaj zdjęcia bezpośrednio na forum, gdyż są problemy z ich otwarciem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Leosta Posted October 24, 2015 Report Share Posted October 24, 2015 (edited) Witam. moje wędzonki z dnia 22.10.15 Edited October 24, 2015 by Leosta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmbp Posted October 24, 2015 Report Share Posted October 24, 2015 Bardzo apetycznie wędzonki.jak długo je wędziłeś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazik55 Posted October 24, 2015 Report Share Posted October 24, 2015 No i super.Tak trzymać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nestor Posted October 24, 2015 Report Share Posted October 24, 2015 Ładny złocisty kolor wędzonek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted October 24, 2015 Report Share Posted October 24, 2015 Witam. moje wędzonki z dnia 22.10.15 Jeżeli chodzi o kolorek to super ....... jeżeli chodzi o smak może kiedyś będzie mi dane ..... :D Gorąco pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted October 24, 2015 Report Share Posted October 24, 2015 :clap: :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Leosta Posted October 25, 2015 Report Share Posted October 25, 2015 Witam. Godzinę obsuszania, 4 godz wędzenia. Wędziłem drewnem owocowym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca Posted October 25, 2015 Report Share Posted October 25, 2015 Witam. moje wędzonki z dnia 22.10.15 OOOOOO żesz moje gratki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chemiqs Posted November 2, 2015 Report Share Posted November 2, 2015 http://i59.tinypic.com/2ewmyy8.jpg Leosta - mów mi proszę szybciutko jak uzyskać taką kiełbaskę. Niestety mi się kiełbaska w ogóle nie udaje. Z jakiegoś konkretnego przepisu korzystasz czy masz swój. Właśnie taką kiełbaskę chcę uzyskać ale nie jest mi to dane Mi wychodzi taka: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Posted November 2, 2015 Report Share Posted November 2, 2015 Mi wychodzi taka Napisz jak osadzałeś/osuszałaś i wędziłeś ..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chemiqs Posted November 2, 2015 Report Share Posted November 2, 2015 1) pakowanie w jelito2) wisi całą noc w lodówce na kijku3) rano osuszenie max do 30 min ciepłem z żaru - bez dymu. Przynajmniej się staram bez dymu ale różnie to wychodzi. Nie wiem czy to ma znaczenie o czym mówimy, ale może ma - bo mi się wydaje że to składniki mojej kiełby są inne niż Leosta. Ale może się mylę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Posted November 2, 2015 Report Share Posted November 2, 2015 Dla łapania koloru skład nie ma najmniejszego znaczenia, na pierwszy rzut oka wygląda jakby nie była osuszona Jeszcze temperatury i czasy podaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.