mikami Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 (edited) Wprawdzie już po wszystkim, ale chętnie wysłucham porad na ten temat. Jakie narzędzia i jak to robicie walcząc z pieńkiem[emoji27] Edited December 24, 2014 by mikami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 Wyspawałem sobie solidny stojak po tym jsk szlak trafił niby solidny plastikowy Standard gruba rura w którą wchodzi solidny pieniek (choinka ma zawsze 2, 5m) wspawane 3 nakrętki M12 do śrub motylkowych i do tego 3 nogi promień dolny to jakieś 50-55cm.Zrobiłem bo szlak mnie co roku trafiał jak ustawiałem w kupnym badziewiu i zawsze był krzywy konik na biegunach ... ten zostanie dla dzieci Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
muniek123 Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 U mnie podobnie jak u Rogera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 Choinkę (dużą, 3-mertową) stawiałam zawsze w wiadrze z mokrym piaskiem.Przy dnie oraz górnym obrzeżu wiadra wstawiałam promieniście po 4 dopasowane kołki dystansowe.Wilgotny piasek (na dnie woda) sprzyja trwałości drzewka. Na dno można również wstawić kamienie.Wiadro maskowane było ozdobną, grubą tkaniną (wełniany bieżnik), która komponowała się z drzewkiem.W tym roku choinki nie mamy bo zostaliśmy sami Ostatnio znalazłam w piwnicznym lamusie trzy różne stojaki, o których dawno zapomniałam. Żaden się nie sprawdził. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZLeP Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 (edited) W tym roku mam żywą choinkę i kupiłem w Tesco fajny stojaczek (ok. 60zł). Mocowanie drzewka jest solidne, w samym stojaku mieści się kilka litrów wody, jest nawet indykator który pokazuje jej stan. Choinka na fotce ma 2,5m, myślałem że będę musiał nieco przyciosać pniaczek, ale wszedł bez problemu. Edited December 24, 2014 by ZLeP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 (edited) Używam takiego od ładnych kilku lat.... ZERO zastrzeżeń, same pozytywy Edited December 25, 2014 by MariuszB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 Właśnie taki puścil drugiego roku Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 Witam Ja posiadam taki stojaczek zrobiony przez mojego ojca jak jeszcze pracował zawodowo Super sprawa tylko choinki teraz mają jakieś grube pnie Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 A ja tam sobie kupiłem choinkę w doniczce i już drugą wigilię sobie zalicza.Jeszcze rok, może dwa i sobie ją zasadzę i trzeba będzie kupić nowe drzewko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 A ja tam sobie kupiłem choinkę w doniczce i już drugą wigilię sobie zalicza. Najlepsze wyjście Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 (edited) Miro takie ruchy są możliwe jak drzewko jest małe do metra maks i to dobrze okopane lub rosnące w doniczce inaczej kaplica ... przerabialem Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Edited December 25, 2014 by roger Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts