Jump to content

Moja biała kiełbasa 2


sokoz

Recommended Posts

Namówiony, prezentuję efekty dzisiejszych zmagań. Narobiłem 6 kg białej i zagospodarowałem: pieczonej najwięcej, bo taką lubimy naj. Jedna z blach w piekarniku z dołożoną cebulą. Co nie mogło się zmieścić - w prodiż. I trochę sparzonej, żeby formalności stało sie zadość.

Najbardziej odpowiada mi biała na zimno, wiec czekam aż całkiem wystygnie.

 

Link to comment
Share on other sites

Sokoz !! Gratulacje http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a075.gif

Wygląda smakowicie.

Jak mam zrobioną nadwyżkę kiełbasy (co rzadko się zdarza :grin: ) to nie parzę jej, lecz surową zamrażam, uprzednio pakując w takie porcje, aby po rozmrożeniu zjeść za jednym razem.

Link to comment
Share on other sites

Dziękuję za uznanie!

Manipulacja patyczkami nie stanowi problemu. Trudniej by było znaleźć w domu dratwę. Używam poprostu wykałaczek przeciętych na pół, a zbyt ostre końce przycinam.

Zamroziłbym, na pewno, ale zamrażarka "cóś" pełna. Rodzinkę się poczęstuje i po problemie.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...