Maad Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Już jutro wiele osób podejmie tzw. noworoczne postanowienia Idę o zakład, że większość z nich będzie związana z ogólnie mówiąc - zdrowym trybem życia :clap: Może ktoś postanowi rzucić palenie, ktoś inny zapragnie przestać nadużywać tego i owego, albo może postanowi schudnąć ileś tam kilogramów ... ale w okolicach Święta Trzech Króli te postanowienia przegrają z prozą, albo może lepiej - realiami życia, przecież tak jest każdego roku Dlatego cytując Wieszcza: "mierz siłę na zamiary, nie zamiar podług sił", zaufaj we własne siły i mierz wysoko, ale ... bądź realistą. Może slow jogging jest tym czego szukasz? https://www.google.pl/search?q=slow+jogging&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=Wr6iVNPyErOp7Ab38oGQDw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 (edited) Żadnych postanowień, nauczony doświadczeniem lat minionych nie poczynię, last minute - to lubię i tego się będę trzymał. Robota poczeka, lepiej szybko żyć, niż być ascetą z wyboru i prowadzić zdrowy tryb życia, który i tak nieuchronnie wiedzie ku śmierci. Czas ucieka coraz szybciej, nie ma czasu by "przestać nadużywać tego i owego" . Od nowego roku wracam do tego co kiedyś lubiłem, do biegania, piłka już mi nie wystarcza.... Edited December 30, 2014 by pis67 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maad Posted December 30, 2014 Author Report Share Posted December 30, 2014 Czas ucieka coraz szybciej, nie ma czasu by "przestać nadużywać tego i owego" . Tuszę, iż szanowny kolega jeszcze nie miał okazji siedzieć spoconym i przerażonym, przed gabinetem onkologa, gastrologa lub innego ***loga Azaliż zdrowia koledze życzę w Nowym Roku, jednako kornie proszę - nie podcinaj skrzydeł braciom w potrzebie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 No tak, gdyby nie badania "robotnicze", którym jestem co dwa lata szczegółowo poddawany, nie miał bym w ogóle kontaktu z gabinetami. Raz w roku odwiedzam sąsiada stomatologa, bo kazał chociaż raz ... Ale coraz bardziej przysłuchuję się opowieściom o tym, co może mi się przytrafić... jest tego, aż dyńka puchnie od natłoku przypadków. Zawsze może nastąpić awaria jakiegoś systemu czy organu organizmu, a wtedy.... Wszystko siedzi w głowie, boję się szpitala i jeszcze nigdy nie byłem pacjentem tej organizacji i żyję z myślą - niech tak zostanie jak najdłużej. Zdrowia Wszystkim w Nadchodzącym Roku Pańskim 2015 życzę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Już jutro wiele osób podejmie tzw. noworoczne postanowienia Może ktoś postanowi rzucić palenie, Tak było i oczywiście się nie udało . Po roku się udało około 5-10 stycznia po pracy . W pracy jeszcze 25 wypaliłem . Ale jak chociaż jednej osobie się uda tą metodą to będzie sukces . Od nowego roku wracam do tego co kiedyś lubiłem, do biegania, piłka już mi nie wystarcza.... Piotrek obyś się sam nie zakatował Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 (edited) Od nowego roku wracam do tego co kiedyś lubiłem, do biegania Zając biega całe życie i żyje 4 lata.A żółw nie biega w ogóle i żyje 150 lat i dłużej.Wnioski nasuwają się same. Edited December 30, 2014 by arkadiusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumbo Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Od nowego roku wracam do tego co kiedyś lubiłem, do biegania Zając biega całe życie i żyje 4 lata.A żółw nie biega w ogóle i żyje 150 lat i dłużej.Wnioski nasuwają się same. ...porównując 4-letni przebieg zająca ze 150-letnim tuptaniem żółwia być może okaże się , że przemierzyli taki sam dystans... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 To przypomnieliście mi dowcip/ sentencję o listonoszu.Bo skoro ruch to zdrowie, to listonosze powinni żyć wiecznie.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boggi Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 ...porównując 4-letni przebieg zająca ze 150-letnim tuptaniem żółwia Tylko że żółw zrobił ten dystans na luzaka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 porównując 4-letni przebieg zająca ze 150-letnim tuptaniem żółwia być może okaże się , że przemierzyli taki sam dystans... I co z tego.Dystans nie ma tu nic do rzeczy.Wiek się liczy.Wniosek jest prosty.Biegasz = krócej żyjesz .Chodzisz po woli = żyjesz dłużej.Ja tam wolę brać przykład z przyrody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Już jutro wiele osób podejmie tzw. noworoczne postanowienia Jestem daleka od takich postanowień noworocznych .. akurat w tym punkcie nie jestem osobą zdyscyplinowaną. Może ktoś postanowi rzucić palenie, Niestety chyba nie dam rady albo może postanowi schudnąć ileś tam kilogramów Maad ... duże jest piękne choć akurat nie bardzo mnie to dotyczy ... może 3-5 kg ale nie więcej Moje noworoczne postanowienie, które jestem w stanie zrealizować ... to częściej zdejmować nogę z gazu i zrobić chleb na własnym wyhodowanym przez siebie zakwasie i to by było na tyle .. więcej nie dam rady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maad Posted December 30, 2014 Author Report Share Posted December 30, 2014 Czyli co? Slow jogging to zły pomysł? Nikomu nie chce się ruszyć dupska z fotela i trochę potruchtać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Nikomu nie chce się ruszyć dupska z fotela i trochę potruchtać? Nie no ... to akurat dobry pomysł ... drepczę cały dzień w kuchni .. robię skłony, jak sięgam talerze, jak chcę szklankę to podnoszę ręce do góry Zapomniałam jeszcze o jednym postanowieniu .... będę więcej się wysypiać jak czas mi na to pozwoli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeusz300 Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 .Wiek się liczy.Wniosek jest prosty.Biegasz = krócej żyjesz .Bzdury pane Arkadiuszu pan piszesz i tyle!!!!wpadni na wyspy to ci szczena opadnie jacy staruszkowie tutaj biegają!!!mnie to nawet nie czasami ale i częściej wstyd bierze że ja dreptam a oni latają masakraaa;)))ale niestety w polandi z takich dziadków sportowców to wszyscy rechotają!!!to raz!!!dwa co wy z tymi cygaretami macie????paliłem 15 lat dużooooo i 6 już nie palę a paliłem bo lubiłem;)teraz raz na moje urodziny hawana zapalę utrę ryja i tyle;)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Piotrek obyś się sam nie zakatował Wiesz, że dam radę - nawet zakatować, bo to lubię... Slow jogging to zły pomysł? Nikomu nie chce się ruszyć dupska z fotela i trochę potruchtać? Bardzo dobry, ale wybacz - w moim wieku nie wypada slow, jeszcze ciągle na etapie fast. A ja postanawiam wybrać się w 2015 roku na kilka okolicznych zlotów regionalnych... No chyba, że zbanituję.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeusz300 Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Piotrek obyś się sam nie zakatowałWiesz, że dam radę - nawet zakatować, bo to lubię... Slow jogging to zły pomysł? Nikomu nie chce się ruszyć dupska z fotela i trochę potruchtać?Bardzo dobry, ale wybacz - w moim wieku nie wypada slow, jeszcze ciągle na etapie fast. A ja postanawiam wybrać się w 2015 roku na kilka okolicznych zlotów regionalnych... No chyba, że zbanituję.... Banicja nie jest zła;)))Podobno:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maad Posted December 30, 2014 Author Report Share Posted December 30, 2014 w moim wieku nie wypada slow, jeszcze ciągle na etapie fast. No ale nie każdy jest młody, szczupły i przystojny Do wyboru truchtania w tempie slow zamiast fast, bardziej niż wiek, powinna skłaniać waga. Prosta zasada - im delikwent jest cięższy, tym powinien wolniej i ostrożniej truchtać. Stawy kolanowe, biodrowe oraz kręgosłup będą mu wdzięczne. Nie bez powodu w regułach slow joggingu jest mowa o lądowaniu na śródstopiu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snickers Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 (edited) Każdy powinien próbować niezależnie czy mu się uda czy nie, ja 15 lat temu postanowiłem, że nie będę palił i po 8 miesiącach udało się zerwać z 11-sto letnim nałogiem. Dziś wiem, że było to najlepsze moje postanowienie noworoczne Tegoroczne postanowienie mam jedno: schudnąć 10kg - może się uda Edited December 30, 2014 by Snickers Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Postanowienia to PRZEWAŻNIE NIE ZREALIZOWANE MARZENIA , a zwłaszcza dotyczące tych nałogowych dla ludzi, z którymi dobrze sie czują. Zaczynamy rezygnować gdy logicznie widzimy że nie stać nas,na ten nałóg, albo gdy już organiżm pyta - chcesz już zakończyć swoją przygodę na ziemi . Juz ponad dwa lata nie palę i noszę bagaż co najmniej 10kg . Ale ma m święty spokój z niedognościami . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruby7074 Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Chciał czy nie, to muszę zrzucić 20kg[minimum] i to jest piorytetem na 2015 rok.Czy się uda?-zobaczymy,sukcesem będzie każdy kilogram mniej,bo do tej pory to totalna porażka-niby chudłem a jeszcze szybciej tyłem.Przez 4 miesiące pobytu na L4 zrobiono mi tyle badań aż wyszło,że organizm wytwarza za dużo insuliny i stąd ten "wilczy"apetyt+ produkty o wysokim indeksie glikumenicznym zrobiły swoje.Więc w Nowym Roku powrót do pracy,rowerek, spacerek,aż na wadze pokażą się dwie cyferki a nie trzy.Pozdrawiam Noworocznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumbo Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 (edited) arkadiuszu - może przydał by się lekki dystans do siebie i może przymrużenie oka... porównując 4-letni przebieg zająca ze 150-letnim tuptaniem żółwia być może okaże się , że przemierzyli taki sam dystans... I co z tego.Dystans nie ma tu nic do rzeczy.Wiek się liczy.Wniosek jest prosty.Biegasz = krócej żyjesz .Chodzisz po woli = żyjesz dłużej.Ja tam wolę brać przykład z przyrody. Edited December 30, 2014 by jumbo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Obrazek super ! http://emoty.blox.pl/resource/th_girl_haha.gif Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumbo Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 ...to miło - a może teraz coś dla wiecznie niezadowolonego... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 a może teraz coś dla wiecznie niezadowolonego... Jumbo ... ale przecież nie ma takich wśród Nas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumbo Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 haha - może postanowieniem onych, których "nie ma" w ichnej lepszości z Nowym Rokiem tak się stanie a dobrocią swą , miast fachową złośliwością , emanować będą jako cherubiny forumowe... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts