widan Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 Witam , na święta przy okazji wędzenia kiełbas i szynek uwędziłem pierwszy raz rybkę - karpia, i wyszedł miodzio. Moje pytanie - może macie jakieś ,,swoje,, pewne miejsca gdzie można kupić ryby do wędzenia, może ktoś podrzuci jakiś namiar lub swojego dostawcę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek-krze Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 Jaką rybę ? Jak słodkowodną to udaję się na stawy hodowlane i kupuję np suma czy szczupaka.chcę karpia to jadę do Zatora ( mieszkam obok)Chcę pstrąga to jadę do rybnego.... PS nie mieszkam w Kaliszu jak zapewnie 99 % użytkowników więc ciężko będzie miał uzyskać odpowiedź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 Ja kupuję generalnie w Auchan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robak56 Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 Kup sobie w Makro.Dowozi tam sprawdzony dostawca.Sprzedałem karpia od tego dostawcy w zeszłym roku 15 ton i wszyscy klienci z którymi rozmawiałem byli zadowoleni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ArkoGdynia Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 W Trójmieście to by się kilka takich fajnych miejsc znalazło ale że chodzi o okolice Kalisza to niestety "tubylców" trzeba podpytać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruszynka Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 W Trójmieście to by się kilka takich fajnych miejsc znalazło Hala gdyńska na ten przykład Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EL GREGOR Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 kup pstrąga w Biedronce lub Lidlu są dobre tylko patrz na jak najdłuższy termin przydatności Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioro Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 Podobnie polecam łososia z Lidla lub Biedronki idealny do zrobienia wg przepisu podanego przez Maxela na łososia wedzonego po szwedzku szczególnie warto w dniach wyprzedaży kiedy cena spada do 33 pln za kilo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIVON Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 Pioro jak jest łosoś w promocji w biedrze to biorę do wędzenia, jestem wybredny i czasem 3-4 biedronki obskoczę aby wybrać najładniejsze kawałki ale i tak wydaje zawsze ponad 100zł bo małych ilości chyba nie potrafię robić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szuwaks Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Ja za to biorę rybki z pracy, które obserwuje jak rosną i mam pewność, że nie jem w nich nic czego bym nie chciał. Towar w sklepach jak dla mnie ma juz -30% do jakości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioro Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 aby wybrać najładniejsze kawałk Ja głownie kupuję w Lidlu bo mam niedaleko, ale też zawsze przebieram aby wybrać ładne równe kawałki, dla mnie ważne aby na całej powierzchni miały jedną grubość wtedy się równo wędzą ( najlebiej ze środkowej części ryby) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El komendante Posted February 16, 2015 Report Share Posted February 16, 2015 Witam, Mieszkańcy zachodnich rubieży naszego kraju moga nabyć łososia u sąsiadów w sklepach Aldi.Ryba jest mrożona, wypatroszona i bez łba. Jest to dziki łosoś z Alaski.Cena to 3.99 E za kilogram. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyszek z lasu Posted February 16, 2015 Report Share Posted February 16, 2015 Niezłą rybkę można dostać w Marcpolu. Oczywiście jak na sklepową. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skarus Posted February 16, 2015 Report Share Posted February 16, 2015 W Gdańsku Pleniewie przy Martwej Wiśle są 2 hurtownie rybne, Mają ryby żywe z basenów, oraz prosto z kutra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojer1 Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 W gdańsku Oliwie w Dolinie Radości jest hurtownia żywych ryb ( pstrąg , jesiotr ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigos78 Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 Podobnie polecam łososia z Lidla lub Biedronki idealny do zrobienia wg przepisu podanego przez Maxela na łososia wedzonego po szwedzku szczególnie warto w dniach wyprzedaży kiedy cena spada do 33 pln za kiloW tym łososiu to więcej chemii jest niż samego łososia. Łosoś norweski z farmy tak ? Dziękuję, nie będę truc siebie i rodziny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tysovia Posted January 4, 2018 Report Share Posted January 4, 2018 (edited) Może ktoś polecić na Górnym Śląsku miejscówkę do kupowania świeżych (żywych) ryb? Edited January 4, 2018 by tysovia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz7 Posted January 11, 2018 Report Share Posted January 11, 2018 https://www.olx.pl/oferta/swieze-ryby-prosto-z-kutra-CID757-IDrhcqT.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henio Posted January 11, 2018 Report Share Posted January 11, 2018 (edited) Użytkownicy 79 postów MiejscowośćLegnica Napisano dziś, 01:11 https://www.olx.pl/o...57-IDrhcqT.html -Ceny z linkuDorsz tuszka - 18zł/kgSledz tuszka - 15zł/kgFlondra - 17zł/kgŁosoś - 55zł/kg Za takie coś to ja bym tych "handlowców" zamykał Bo: ŚLEDZIE-ceny dla rybaków zł/kgmałe 1,10-1,30duże 1,40-1,60Rybacy korzystają teraz z limitów połowowych na dorsze, które im przysługują na ten rok. Jednak na razie łowi się niewielkie ilości tych ryb, a ceny wykazują tendencję rosnąca. Kilogram dorszy kosztuje od 5,5 do 7 złotych. Tyle dostają rybacy, na aukcjach rybnych trzeba zapłacić do 8 złotych.DORSZE-ceny transakcyjne zł/kg dla rybaków 5,50-7,00na aukcjach 6,00-8,00Większe połowy dorszy planuje się od początku listopada z myślą już o świętach. Teraz łowione są także flądry. W zależności od wielkości trzeba za nie zapłacić od 1 złotego do 1 złotego 60 groszy. Natomiast z połowami szprot konsumpcyjnych rybacy czekają do końca sezonu na śledzie. Na razie nie ma na nie zapotrzebowania.FLĄDRY-ceny dla rybaków zł/kgmałe (23-25 cm) 1,00duże (ponad 25 cm) 1,60Źródło: Agrobiznes Edited January 11, 2018 by Henio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysio59 Posted January 11, 2018 Report Share Posted January 11, 2018 Ja kupuje w Ustce od rybaków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wirus Posted January 11, 2018 Report Share Posted January 11, 2018 Krzysio59 "pochwal się" cenami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henio Posted January 11, 2018 Report Share Posted January 11, 2018 "pochwal się" cenami. Krzysiu jako ratownik morski idzie z wiadrem na kuter ( ubrany w kombinezon roboczy) i mówi - ej Ty- rzuć mi te ryby ze skrzynki a ja je złapię - mówi Bóg zapłać , darmo nie chcę i to wszystko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted January 11, 2018 Report Share Posted January 11, 2018 mówi Bóg zapłać , darmo nie chcę i to wszystko I dlatego później w Częstochowie kosztują tyle kosztują. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysio59 Posted January 11, 2018 Report Share Posted January 11, 2018 (edited) HenioNIE TE CZASY.Ceny trochę wyższe jak na giełdzie rybnej.Dorsz tuszka 10zł.Łosoś bałtycki 30złTroć 25złŚledź 4złFlądra 5zł Edited January 11, 2018 by krzysio59 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted January 11, 2018 Report Share Posted January 11, 2018 Ceny trochę wyższe jak na giełdzie rybnej biorę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts