Jump to content

Gdzie kupić rybkę ?

widan

Recommended Posts

Witam ,  na święta przy okazji wędzenia kiełbas i szynek uwędziłem pierwszy raz rybkę - karpia, i wyszedł miodzio. Moje pytanie - może macie jakieś ,,swoje,, pewne miejsca gdzie można  kupić ryby do wędzenia, może ktoś podrzuci jakiś namiar lub swojego dostawcę  

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Jaką rybę ? Jak słodkowodną to udaję się na stawy hodowlane i kupuję np suma czy szczupaka.

chcę karpia to jadę do Zatora ( mieszkam obok)

Chcę pstrąga to jadę do rybnego....

PS nie mieszkam w Kaliszu jak zapewnie 99 % użytkowników więc ciężko będzie miał uzyskać odpowiedź

Pioro jak jest łosoś w promocji w biedrze :) to biorę do wędzenia, jestem wybredny :) i czasem 3-4 biedronki obskoczę aby wybrać najładniejsze kawałki ale i tak wydaje zawsze ponad 100zł bo małych ilości chyba nie potrafię robić :(

aby wybrać najładniejsze kawałk

Ja głownie kupuję w Lidlu bo mam niedaleko, ale też zawsze przebieram aby wybrać ładne równe kawałki, dla mnie ważne aby na całej powierzchni  miały jedną grubość wtedy się równo wędzą ( najlebiej ze środkowej części ryby)

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Podobnie polecam łososia z Lidla lub Biedronki idealny do zrobienia wg przepisu podanego przez Maxela na łososia wedzonego po szwedzku szczególnie warto w dniach wyprzedaży kiedy cena spada do 33 pln za kilo

W tym łososiu to więcej chemii jest niż samego łososia. Łosoś norweski z farmy tak ? Dziękuję, nie będę truc siebie i rodziny

• 2 years later...
Użytkownicy 79 postów MiejscowośćLegnica Napisano dziś, 01:11 https://www.olx.pl/o...57-IDrhcqT.html

-Ceny z linku

Dorsz tuszka - 18zł/kg

Sledz tuszka - 15zł/kg

Flondra - 17zł/kg

Łosoś - 55zł/kg

Za takie coś to ja bym tych "handlowców" zamykał Bo:

ŚLEDZIE-ceny dla rybaków zł/kg

małe 1,10-1,30

duże 1,40-1,60

Rybacy korzystają teraz z limitów połowowych na dorsze, które im przysługują na ten rok. Jednak na razie łowi się niewielkie ilości tych ryb, a ceny wykazują tendencję rosnąca. Kilogram dorszy kosztuje od 5,5 do 7 złotych. Tyle dostają rybacy, na aukcjach rybnych trzeba zapłacić do 8 złotych.

DORSZE-ceny transakcyjne zł/kg 

dla rybaków 5,50-7,00

na aukcjach 6,00-8,00

Większe połowy dorszy planuje się od początku listopada z myślą już o świętach. Teraz łowione są także flądry. W zależności od wielkości trzeba za nie zapłacić od 1 złotego do 1 złotego 60 groszy. Natomiast z połowami szprot konsumpcyjnych rybacy czekają do końca sezonu na śledzie. Na razie nie ma na nie zapotrzebowania.

FLĄDRY-ceny dla rybaków zł/kg

małe (23-25 cm) 1,00

duże (ponad 25 cm) 1,60

Źródło: Agrobiznes

Edited by Henio

"pochwal się"   cenami. 

Krzysiu jako ratownik morski idzie z wiadrem na kuter ( ubrany w kombinezon roboczy) i mówi - ej  Ty- rzuć mi te ryby ze skrzynki a ja je złapię - mówi Bóg zapłać , darmo nie chcę i to wszystko.