Jump to content

kurczak b/k nadziewany

DZIADEK

Recommended Posts

• Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Dziadku a szyjki nie nadziewsz , przecież to jest najlepsze :tongue: ja dodaję torchę wątróbki w malutkich kostkach i białko ubite na sztywno

Dziękujem :!: następny odcinek kursu dla mniej doświadczonych zrobiony profesjonalnie i łopatologicznie, kiedyś taki "fotopokaz" nauczył mnie wyjmować kości z kurczaka bo z opowiadań nie bardzo rozumiałam jak to zrobić i przeważnie dziurawiłam skórę i było dodatkowe szycie.

Babcia to ma z Tobą dobrze pozdrowienia dla Ciebie i Babci

Dziadku!

Pięknie mnie załatwiłeś :???:

Babujaga Ewcia zobaczyła Twojego edukacyjnego kurczaka, po czym zostałem wygnany z kuchni do odwołania ( czytaj: najbliższej amnestii) :cry:

Gratulacje !!!

Myślałem, że odpalić miotłę mojej babujagi może tylko Harry Potter :grin:

Samo wyjmowanie kości nie jest nowością na tej stronie Czytaj

http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=823 Ukłony dla Bagno.

Zastanawiałem się czy można to jeszcze raz podać ale dlatego że tam jest trochę inaczej robione a do tego że zrobiłem zdjęcia procesu od a do z dlatego zamieściłem .Co do nadzienia jest to nadzienie jakie lubią moje dzieci i żona dlatego nie ma tam innych dodatków.Nadzienie robimy jakie lubimy tak samo jest z przyprawami . Szyjka nie nadziana bo wszystkie są przeważnie porwane. Co do kości nie wchodząc w prawidłowe nazwy ale to zawsze będą te kości np. końcówki skrzydełek i końcówki przy udkach które pozostawiamy przy kurczaku by nie zaszywać tych miejsc .. Pozdrawiam

DZIADEK, witam

Widzę,że robisz tzw "galantynę z kury lub kurczaka" u mnie to potrawa zwykle świąteczna (Boże Narodzenie Wielkanoc) w normalne dni robię rzadko. Nadzienie przeważnie farsz z szynki wieprzowej lub cielęciny i duża ilość koperku, sól i pieprz(ewentualnie trochę pieczarek drobno krojonych). Tylko te przyprawy bo inaczej u "Żabci" będę be!!.

Pozdrawiam

Ja takiego kurczaczka robię z nadzieniem z mięsa wieprzowego z dodatkiem gotowanej marchewki i pieczarek, lecz wycinam wszystkie kości łącznie ze skrzydełkami ale za to jest więcej zszywania i szczerze powiedziawszy kurczak wygląda jak małe prosie :???: . Chyba zacznę zostawiać przynajmniej skrzydełka bo wygląda o wiele lepiej, a przecież wygląd też jest bardzo ważny :grin: