paweljack Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 Bardzo szybko w tym roku. Zastanawiam się, co z tego wyniknie?Czy zaraz można będzie siać, czy szlag trafi wszystko w lutym, marcu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryszpak Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 Pogoda w każdym razie tak pokićkana, że jutro bielę drzewka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciekzbrzegu Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 Pewnie to samo co zwykle w takim przypadku, brak okrywy śnieżnej, mrozy i oziminy , a jak ruszy wegetacja to całkiem kiepsko . Ja bym się nie spieszył z wysiewem do gruntu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 Wczoraj w Giżycku bylem w sklepie, wracam do auta a na szybie pszczola siedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leszcz Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 Nasionka pomidorów: http://www.ebay.com/sch/89290/m.html?item=201262837024&hash=item2edc332d20&pt=LH_DefaultDomain_2&rt=nc&_trksid=p2047675.l2562 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papcio Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 Ja moje murarki mam w lodówce, boję się pomyłki pszczółek! odnośnie pory roku! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanS Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 no wlasnie - u kogo wiosna...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Stefcia ,ale masz ladnie sniegu. Jejku jak dobrze ,ze pokazujecie snieg, przynajmniej nie zapomne jak wyglada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gen Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Dzisiejsze zdjęcie z ogródka, typu „foto-zagadka”:proste - co to? Słonecznie, a w cieniu jeszcze -5° C. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Małgoś Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Kwiat pigwowca japońskiego ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gen Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Małgoś :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Małgoś Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 (edited) Jako,że od paru dni jestem poza domem to nie wiem ,co tam u mnie w ogrodzie rozkwita.Mam także pigwowce ,które w tamtym roku przesadziłam na nowe ,bardziej sloneczne miejsce.Mam nadzieję,że się przyjęły i będą owocować. Wspaniałe owoce na nalewki i wielkie źródło witaminy c, Edited February 17, 2015 by Małgoś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smakoszek Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 W niedzielę 15 lutego jadłem czosnek niedźwiedzi. Nie są liście jeszcze wykształcone, ma z 5 cm. Rokitnik nie zamarzł tak, żeby się dało zrywać owoce. Przy minus 8 dalej owoce pękały i wylewał się sok. W tym roku znowu przybyło opuszczonych działek, młodzi nie garną się do pracy. Za tydzień planuję zacząć pobierać sok z brzozy. Dalej szukam miejsca gdzie będę mógł uprawiać rukiew wodną, którą mi w tamtym roku zniszczyły czerwone ślimaki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snickers Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Byłem w zeszłym roku zwiedzić Pałac Wilanowski w którym był ogród różany, coś niesamowitego dla zmysłu węchu, oczywiście byłem przez to w takim amoku, że nie pomyślałem aby spisać sobie odmiany.W tym roku chcę odnowić swój zakątek różany i wymienić najstarsze słabo już kwitnące róże na róże które poprostu pachną.Was miłośnicy ogrodów proszę o pomoc w doborze odmian róż, jeśli macie, są sprawdzone i na pewno pachną wam w ogrodzie piszcze odmiany aby pomóc mi w wyborach róż. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anulka Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Sezon rozpoczęty-efekt końcowy niebawem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkawroc Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 u mnie też się już zaczął sezon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Anulka jak dobrze widzę to Ci wiatr altankę przewrócił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 u mnie też się już zaczął sezon A co teraz siać, jak zrobić by wschodziło - jakie warunki - farta nie mam, może spróbuję latoś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Możesz wysiać pomidory i papryki - do wschodów powinny stać w ciepłym miejscu 22stC a potem w jakimś pomieszczeniu o temp. ok 15-17 stopni i oczywiście jak najwięcej światło ,żeby miały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 A wilgotność po posianiu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Pytasz o wilgotność powietrza czy gleby Zresztą odpowiedź bez względu na to czego dotyczy pytanie brzmi - wilgotność normalna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 u mnie też się już zaczął sezon Zdradzę pewną tajemnicę .. wybacz mi ale widziałam na FB że zakupiłeś nasiona papryki, gdzie długość owocu sięga prawie 50-60 cmmożesz podać co to za odmiana ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anulka Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Anulka jak dobrze widzę to Ci wiatr altankę przewrócił. hm nie wiem czemu ale inaczej mi fotka nie wchodzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkawroc Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Ta papryczka jest na ebay-u, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 U mnie tak wyglada w ogrodkumam takie papryczki , bardzo ostre , jezeli kogos interesuja to moge wyslac nasiona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts