Jump to content

Sezon ogródkowo-działkowy 2015 otwarty

paweljack

Recommended Posts

• Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 4 weeks later...

Jako,że od paru dni jestem poza domem to nie wiem ,co tam u mnie w ogrodzie rozkwita.Mam także pigwowce ,które w tamtym roku przesadziłam na nowe ,bardziej sloneczne miejsce.Mam nadzieję,że się przyjęły i będą owocować. Wspaniałe owoce na nalewki i wielkie źródło witaminy c,

Edited by Małgoś

W niedzielę 15 lutego jadłem czosnek niedźwiedzi. Nie są liście jeszcze wykształcone, ma z 5 cm. Rokitnik nie zamarzł tak, żeby się dało zrywać owoce. Przy minus 8 dalej owoce pękały i wylewał się sok.  W tym roku znowu przybyło opuszczonych działek, młodzi nie garną się do pracy. Za tydzień planuję zacząć pobierać sok z brzozy. Dalej szukam miejsca gdzie będę mógł uprawiać rukiew wodną, którą mi  w tamtym roku zniszczyły czerwone ślimaki.

Byłem w zeszłym roku zwiedzić Pałac Wilanowski w którym był ogród różany, coś niesamowitego dla zmysłu węchu, oczywiście byłem przez to w takim amoku, że nie pomyślałem aby spisać sobie odmiany.

W tym roku chcę odnowić swój zakątek różany i wymienić najstarsze słabo już kwitnące róże na róże które poprostu pachną.

Was miłośnicy ogrodów proszę o pomoc w doborze odmian róż, jeśli macie, są sprawdzone i na pewno pachną wam w ogrodzie piszcze odmiany aby pomóc mi w wyborach róż.

• 2 weeks later...