nestor Posted January 20, 2015 Report Share Posted January 20, 2015 Wczoraj na TV4 oglądałem reportaż z Chin i dożnałem szoku.Jestem osobą starszą wiele rzeczy widziałem,ale to co zobaczyłem wprawiło mnie w osłupienie.Pokazano zakład fryzjerski w Chinach,gdzie oprócz strzyżenia prowadzi się czyszczenie uszu.Następnie podłogę się zamiata a włosy ładuje się do worków gdzie potem zabiera się do hurtowni a stamtąd do zakładu w którym przerabiane są na aminokwas cysteinę(proszek).Ta cysteina dodawana jest do pieczywa,które po tym dodatku staje się chrupkie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jureczek4 Posted January 20, 2015 Report Share Posted January 20, 2015 Widziałem! Syf i malaria. Tylko czekać aż nasi piekarze zaczną to stosować. A kupuje się stamtąd wiele dodatków do żywności. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek Posted January 20, 2015 Report Share Posted January 20, 2015 Już stosują ale podobno ze świńskiej szczeciny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikami Posted January 20, 2015 Report Share Posted January 20, 2015 Nic nowego robi się to od lat. Żadna sensacja, cysteina jest pożądanym białkiem, jedyną wątpliwość może rodzić jakość chińskiego produktu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts