Geronimo Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 Witajcie Nie miałem czasu poszukać, bo pewnie ta kwestia jest gdzieś wyjaśniona,ale do rzeczy.Zrobiła mi się zbyt duża ilość pasztetu (ok. 4 kg.)Upiekę może 2 lub 3 keksówki ale zastanawiam się co zrobić z pozostałą ilością.Można oczywiście upiec i zamrozić, ale czy nie byłoby lepiej gdybym zamroził przed upieczeniem w aluminiowych keksówkach, i po rozmrożeniu upiec?Myślę że ta kolejność ma przewagę nad zamrożeniem już upieczonych.Co o tym sądzicie? pozdrawiam Geronimo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumbo Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 ...zasłoikuj i tyndalizuj... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 (edited) Jeśli u nas zostaje masa pasztetowa, to wędruje do aluminiowych foremek i do zamrażalnika. Kiedy zajdzie potrzeba, można sobie upiec. Tak przygotowany będzie jak świeży, a rozmrożony gotowiec, już nie. Edited February 4, 2015 by Maxell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geronimo Posted February 4, 2015 Author Report Share Posted February 4, 2015 Dzięki Maxell ;-) Będę pewniejszy.Jumbo to jest taki pasztet bardziej do foremek niż słoików - kwestia późniejszego podania ;-)Dziękuję Wam bardzo za szybką poradę ;-) pozdrawiamG. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts