Jump to content

Problem z pasztetem ;-)


Geronimo

Recommended Posts

Witajcie

 

Nie miałem czasu poszukać, bo pewnie ta kwestia jest gdzieś wyjaśniona,ale do rzeczy.

Zrobiła mi się zbyt duża ilość pasztetu (ok. 4 kg.)

Upiekę może 2 lub 3 keksówki ale zastanawiam się co zrobić  z pozostałą ilością.

Można oczywiście upiec i zamrozić, ale czy nie byłoby lepiej gdybym zamroził przed upieczeniem w aluminiowych keksówkach, i po rozmrożeniu upiec?

Myślę że ta kolejność ma przewagę nad zamrożeniem już upieczonych.Co o tym sądzicie?

 

pozdrawiam

 

Geronimo

 

Link to comment
Share on other sites

Jeśli u nas zostaje masa pasztetowa, to wędruje do aluminiowych foremek i do zamrażalnika. Kiedy zajdzie potrzeba, można sobie upiec. Tak przygotowany będzie jak świeży, a rozmrożony gotowiec, już nie. 

Edited by Maxell
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...