JacekC Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 (edited) Witam. Wreszcie uporałem się z obliczeniami.... W tym roku rozprowadziłem rekordową ilość kalendarzy (przynajmniej od czasu, jak ja się tym zajmuję). 379 kalendarzy zakupili Nasi forumowicze 21 kalendarzy zakupili moi znajomi lub podarowałem rodzinieCzyli 400 kalendarzy WB wsi sobie w Naszych domach. Z tytułu wpłat na KPP uzyskałem kwotę 2 230,14 PLN Dla wszystkich ,którzy zasilili konto KPP :clap: :clap: :clap: :clap: Wielkie dzięki.Kasa popłynie na konto dziś lub jutro , a szczegółowe rozliczenie akcji kalendarze, wyślę do Mirka na emila. Pozdrawiam.Jacek Edited February 5, 2015 by JacekC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkawroc Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 400 kalendarzy WB wsi sobie w Naszych domach. wisi wisi u mnie w kuchni jest w widocznym miejscu czyli najczęściej odwiedzanym kuchennym wyposażeniu LODÓWCE :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wróbel75 Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbój Madej Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Czyli 400 kalendarzy WB wsi sobie w Naszych domach. Matko i córko!! U mnie jeszcze nie wisi http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dash2.gif zapomniałem powiesić http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dash2.gif idę qrcze gwoździa szukać :D Jackowi oczywiście wielkie :clap: :clap: za kolejną już akcję "Kalendarz" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziezielony Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 (edited) Czyli to nie chodzi o wielkość/wysokość wpłaty/kwoty... lecz o frekwencję aktywu 2330 : 379 = 6,14nawet nie 4opak U mnie wisi w kiełbasowni (Macicy) na specjalnym, wędzonym gwoździu do kalendarzy WB Dobra wieść Dziękuję Edited February 5, 2015 by ziezielony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ArkoGdynia Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Jackowi oczywiście wielkie za kolejną już akcję "Kalendarz" To chyba trzeba było by napisać na wstępie!! Brawo, Brawo i jeszcze raz Brawo!! Moje oko cieszy jeden VIP do dumnie wisi nad moim biurkiem.... i każdy się nadziwić co u informatyka robi kalendarz z wędlinami ale również w domu "standard" dzielnie w kuchni wyznacza kolejne dni .....Jeszcze raz ślicznie dziękuję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbój Madej Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 To chyba trzeba było by napisać na wstępie!! NIe wiem komu i czemu ma ten wpis służyć. Brawa były i jest git. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ArkoGdynia Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 NIe wiem komu i czemu ma ten wpis służyć. broń Boże nic personalnego!!!..... zauważyłem tylko fakt że należy JackowiC podziękować i tyle Brawa były i jest git ,I dokładnie o to chodziło ... bez żadnej uszczypliwości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbój Madej Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Arko zwracam honor , źle zrozumiałem, chyba za szybko przeczytałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekC Posted February 5, 2015 Author Report Share Posted February 5, 2015 Kaska na konto KPP pofrunęła.Pozdrawiam.Jacek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Jacku, jeszcze raz wielkie dzięki. Mam nadzieję, że zdołam się jakoś odwdzięczyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 u mnie w kuchni jest w widocznym miejscu czyli najczęściej odwiedzanym kuchennym wyposażeniu LODÓWCE U mnie jeszcze nie wisi zapomniałem powiesić idę qrcze gwoździa szukać Zboju Madeju, ja to bym gwozdzia w lodowke nie wbijala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Dla wszystkich ,którzy zasilili konto KPP :clap: :clap: :clap: :clap: Wielkie dzięki.Muszę prosić o wyjaśnienie bo myślałem, że wszyscy zakupem wspierają.Zamawiając 4 kalendarze ( po dwa) zakładałem, że masz JackuC tak skalkulowaną cenę - co zrozumiałe odpowiednio wyższą- i że z tego jakiś procent z każdego kalendarza przeznaczasz na KPP, więc szczerze powiedziawszy oburzył mnie dopisek "Oczywiście plus KPP" i dlatego nic nie dałem, zwłaszcza, że wspieram regularnie. Kupiłem 4 kalendarze nie po to aby mieć w 4 pokojach, tylko myśląc że zakupem większej ilości bardziej wesprę prosiaka. Ale chyba się myliłem. Myślę też, że nie tylko ja nie wpłaciłem dodatkowych pieniędzy, tylko z tego czy innych powodów nie zrobiło tego wiele osób. Czy to znaczy, że nam nie dziękujesz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Małgoś Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Kupiłem 4 kalendarze nie po to aby mieć w 4 pokojach, tylko myśląc że zakupem większej ilości bardziej wesprę prosiaka. Ale chyba się myliłem. Myślę też, że nie tylko ja nie wpłaciłem dodatkowych pieniędzy, tylko z tego czy innych powodów nie zrobiło tego wiele osób. Czy to znaczy, że nam nie dziękujesz? Paweł , nie jest teraz pora na roztrząsanie komu ma Jacek dziękować . Kalendarze były ,sprzedały się ,Jacek się rozliczył i już. Trzeba na przyszłość uważniej czytać tematy- a jak się czegoś domyśla to trzeba się upewnić czy tak faktycznie jest . W temacie Kalendarzy Maxell jednak wyraźnie napisał : Koszt zakupu to koszt kalendarza +koszt koperty + koszt wysyłki + KPPhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10576-zapisy-na-kalendarz-wb-2015r/?p=381056 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 W takim razie, ja , w imieniu organizatora akcji, podziękuję jeszcze raz Wszystkim, którzy zakupili nasze kalendarze. Dzięki Wielkie. PS.Zakończmy jednak dyskusję, gdyż za chwilę zrobi się niesmacznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregtom Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Jacku, jeszcze raz wielkie dzięki. Mam nadzieję, że zdołam się jakoś odwdzięczyć. Maxellu, Jacek ma nieciekawy Avatar.. Za jego pomoc oraz liczne akcje dla dobra forum, powinien juz dawno miec w okienku cos na wzor Forumowicza roku.. Moze Zasluzony Forumowicz.. ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekC Posted February 6, 2015 Author Report Share Posted February 6, 2015 (edited) No dobrze ,to wyjaśnię kilka rzeczy....Corocznie w cenie kalendarza nie ma ceny projektu (nie znam się na tym, ale to pewnie prosta sprawa),który sponsoruję ja.W tym roku 2 x 150,00 PLNCena kalendarza przedstawiona na forum składa się z ceny jaką płacę w drukarni plus malutki dodatek ,rzędu 1.00 PLN na ewentualne koszty ,których nie można przewidzieć (np. część kopert kupiłem po 2,50 , resztę po 2,80).Koszty przesyłki takiej samej koperty z takim samym wsadem , na tej samej poczcie ,jedna "panienka " kwalifikowała po 4,50 ,a druga po 7,50......Oczywiście sprawdzałem ,która jest w pracy i starałem się wysyłać na "odpowiedniej" zmianieJeżeli cokolwiek zostaje z tej dodatkowej złotówki ląduje na koncie KPP.Corocznie przedstawiam Mirkowi rozliczenie w postaci arkusza exela ,gdzie podane są wszystkie osoby z imienia i nicka oraz kwoty które wpłynęły z precyzyjnym wyliczeniem na zasadzie wpływ minus koszty = KPP.Rozliczenie przedstawiam z dokładnością do 0,01 PLN ( w kosztach oczywiście nie występują takie składniki jak : mój czas ,poświęcony na cała akcję, pakowanie do kopert, adresowanie,wypisywanie pocztowej książki nadawczej itd.itp.W pierwszym poście tematu kalendarzy wyraźnie jest napisane ,że prosimy o dodatek na KPP.Z przykrością stwierdzić należy ,że jest bardzo duża grupa osób ,która wysyła kwotę za kalendarze powiększoną o darowiznę na KPP np. wysokości 1,2 PLN ,inni zaś np. 100 PLN ( w związku z tym ,że nie każdego stać na duże wpłaty nie ujawniamy ,kto ile wpłacił ,ale średnia obliczona przez kolegę ziezielony wynika właśnie z tego).Myślę ,że nie powinniśmy ,a nawet nie możemy "handlować" kalendarzami na zasadach ogólnych i doliczać do ceny zakupu marży , bo UKS czycha....Moim zdaniem liczy się efekt końcowy ,czyli kwota jaka wpłynęła na KPP .Mam nadzieje ,że wyjaśniłem wszelkie wątpliwości i zakończymy dyskusję w tym temacie.Serdecznie pozdrawiam.JacekP.S. Przyznaję ,że dość niefrasobliwie podziękowałem tylko tym co wpłacili na KPP.Powinienem napisać WSZYSTKIM KTÓRZY KUPILI KALENDARZE ,SERDECZNIE DZIĘKUJĘ. Edited February 6, 2015 by JacekC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 Wielkie dzięki Jacku za kolejny "kawał dobrej roboty". Co do dyskusji, to może wynika ona z chęci niesienia pomocy poprzez organizację takiego przedsięwzięcia jakiego corocznie podejmuje się Jacek? Może w przyszłym roku dać szansę osobom, które na to czekają? Warto pomyśleć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wróbel75 Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 Może w przyszłym roku dać szansę osobom, które na to czekają? Warto pomyśleć. Jeśli coś działa, to po co to psuć Maxell a może w podgrupie "o wszystkim" umieścić na stałe (sorki, nie wiem jak to się nazywa fachowo) taki post jak "w kuchni" czy "ludzie" o nazwie: Gadżety, licytacje czy coś w tym stylu.I w jednym miejscu były by kalendarze, znaczki naklejki i co tam jeszcze po drodze wymyślimy Teraz odnajduję w jednym wątku kalendarz, w innym znaczek jeszcze w innym dowiaduję się o naklejkach. No i tam można by było wrzucić info o KPP. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 KPP, a z nim kalendarze i naklejki będą miały swój dział, po powrocie Vtec'a.Będzie pewnie miał tytuł: "Akcje na rzecz forum". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wróbel75 Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 KPP, a z nim kalendarze i naklejki będą miały swój dział, po powrocie Vtec'a.Będzie pewnie miał tytuł: "Akcje na rzecz forum". O właśnie. Zwał jak zwał, ale po pierwsze żeby było na wierzchu, po drugie żeby były widoczny (może zmienić mu nawet kolor paska) i po trzecie będą tam wszystkie gadżety, aukcje itd.Może to pomoże aby forum rosło w siłę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 Napisałem jasno jakie miałem wątpliwości. Nie miałem zamiaru wyliczać JackaC. Dziękuję za wyjaśnienia.Widocznie mam inne podejście do róznych rzeczy. Może na przyszlość warto opisać sprawę przed niż ostentacyjnie po. Koszt plyty CD w sklepie to 40 zl a wytłoczenie poniżej 2 zł, czy to znaczy, że jedna i druga kwota, to rzeczywista wartość? Plus dla mnie oznacza coś dodatkowego. Co do dyskusji, to może wynika ona z chęci niesienia pomocy To też napisałem i jak widać jeszcze za to oberwałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 Kłania się regulamin 2.14!Na razie jeszcze za nic nie oberwałeś, ale jesteś blisko. Posta usunąłem dlatego, że jest napisany w sposób prowokacyjny.Na początku tematu podane są cząstkowe składniki ceny kalendarza z zaznaczeniem, iż wpłata na KPP jest dowolna. To powinno wystarczyć. Jeśli mam jakieś wątpliwości to pytam, lub nie kupuję. Jak widać po przedstawionym przez JackaC rozliczeniu, większość ludzi bez problemu zrozumiała temat.EOT. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts