Jump to content

Kalendarze WB 2015r. -rozliczenie

JacekC

Recommended Posts

Witam.

Wreszcie uporałem się z obliczeniami....

W tym roku rozprowadziłem rekordową ilość kalendarzy (przynajmniej od czasu, jak ja się tym zajmuję).

379 kalendarzy zakupili Nasi forumowicze

21 kalendarzy zakupili moi znajomi lub podarowałem rodzinie

Czyli 400 kalendarzy WB wsi sobie w Naszych domach.

Z tytułu wpłat na KPP uzyskałem kwotę  2 230,14 PLN 

Dla wszystkich ,którzy zasilili konto KPP :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: Wielkie dzięki.

Kasa popłynie na konto dziś lub jutro , a szczegółowe rozliczenie akcji kalendarze, wyślę do Mirka na emila.

Pozdrawiam.

Jacek  

Edited by JacekC

Czyli 400 kalendarzy WB wsi sobie w Naszych domach.

Matko i córko!! U mnie jeszcze nie wisi http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dash2.gif zapomniałem powiesić http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dash2.gif idę qrcze gwoździa szukać :D :D

Jackowi oczywiście wielkie :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: za kolejną już akcję "Kalendarz" :D

Guest ArkoGdynia

Jackowi oczywiście wielkie za kolejną już akcję "Kalendarz"

To chyba trzeba było by napisać na wstępie!! 

Brawo, Brawo i jeszcze raz Brawo!! 

:clap:  :clap:  :clap:

Moje oko cieszy jeden VIP do dumnie wisi nad moim biurkiem.... i każdy się nadziwić co u informatyka robi kalendarz z wędlinami  :w00t:

ale również w domu "standard" dzielnie w kuchni wyznacza kolejne dni .....

Jeszcze raz ślicznie dziękuję!

:clap:

Guest ArkoGdynia

NIe wiem komu i czemu ma ten wpis służyć.

broń Boże nic personalnego!!!..... zauważyłem tylko fakt że należy JackowiC podziękować i tyle  :thumbsup:  :rolleyes:

Brawa były i jest git
,

I dokładnie o to chodziło ... bez żadnej uszczypliwości  ;)

u mnie w kuchni jest w widocznym miejscu czyli najczęściej odwiedzanym kuchennym wyposażeniu LODÓWCE

U mnie jeszcze nie wisi zapomniałem powiesić idę qrcze gwoździa szukać

Zboju Madeju, ja to bym gwozdzia w lodowke nie wbijala   :tongue:

Dla wszystkich ,którzy zasilili konto KPP :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: Wielkie dzięki.

Muszę prosić o wyjaśnienie bo myślałem, że wszyscy zakupem wspierają.

Zamawiając 4 kalendarze ( po dwa) zakładałem, że masz JackuC tak skalkulowaną cenę - co zrozumiałe odpowiednio wyższą- i że z tego jakiś procent z każdego kalendarza przeznaczasz na KPP, więc szczerze powiedziawszy oburzył mnie dopisek "Oczywiście plus KPP" i dlatego nic nie dałem, zwłaszcza, że wspieram regularnie. Kupiłem 4 kalendarze nie po to aby mieć w 4 pokojach, tylko myśląc że zakupem większej ilości bardziej wesprę prosiaka. Ale chyba się myliłem. Myślę też, że nie tylko ja nie wpłaciłem dodatkowych pieniędzy, tylko z tego czy innych powodów nie zrobiło tego wiele osób.

Czy to znaczy, że nam nie dziękujesz?   :hmm: 

Kupiłem 4 kalendarze nie po to aby mieć w 4 pokojach, tylko myśląc że zakupem większej ilości bardziej wesprę prosiaka. Ale chyba się myliłem. Myślę też, że nie tylko ja nie wpłaciłem dodatkowych pieniędzy, tylko z tego czy innych powodów nie zrobiło tego wiele osób. Czy to znaczy, że nam nie dziękujesz? :hmm:

Paweł , nie jest teraz pora na roztrząsanie komu ma Jacek dziękować :hmm: . Kalendarze były ,sprzedały się ,Jacek się rozliczył i już. Trzeba na przyszłość uważniej czytać tematy- a jak się czegoś domyśla to trzeba się upewnić czy tak faktycznie jest . W temacie Kalendarzy Maxell jednak  wyraźnie napisał :

Koszt zakupu to koszt kalendarza +koszt koperty + koszt wysyłki + KPP

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10576-zapisy-na-kalendarz-wb-2015r/?p=381056

Jacku, jeszcze raz wielkie dzięki. Mam nadzieję, że zdołam się jakoś odwdzięczyć.

Maxellu, Jacek ma nieciekawy Avatar.. Za jego pomoc oraz liczne akcje dla dobra forum, powinien juz dawno miec w okienku cos na wzor Forumowicza roku.. 

Moze Zasluzony Forumowicz.. ?

No dobrze ,to wyjaśnię kilka rzeczy....

Corocznie w cenie kalendarza nie ma ceny projektu (nie znam się na tym, ale to pewnie prosta sprawa),który sponsoruję ja.

W tym roku 2 x 150,00 PLN

Cena kalendarza przedstawiona na forum składa się z ceny jaką płacę w drukarni plus malutki dodatek ,rzędu 1.00 PLN na ewentualne koszty ,których nie można przewidzieć (np. część kopert kupiłem po 2,50 , resztę po 2,80).

Koszty przesyłki takiej samej koperty z takim samym wsadem , na tej samej poczcie ,jedna "panienka " kwalifikowała po 4,50 ,a druga po 7,50......Oczywiście sprawdzałem ,która jest w pracy i starałem się wysyłać na "odpowiedniej" zmianie

Jeżeli cokolwiek zostaje z tej dodatkowej złotówki ląduje na koncie KPP.

Corocznie przedstawiam Mirkowi rozliczenie w postaci arkusza exela ,gdzie podane są wszystkie osoby z imienia i nicka oraz kwoty które wpłynęły z precyzyjnym wyliczeniem na zasadzie wpływ minus koszty = KPP.

Rozliczenie przedstawiam z dokładnością do 0,01 PLN ( w kosztach oczywiście nie występują takie składniki jak : mój czas ,poświęcony na cała akcję, pakowanie do kopert, adresowanie,wypisywanie pocztowej książki nadawczej itd.itp.

W pierwszym poście tematu kalendarzy wyraźnie jest napisane ,że prosimy o dodatek na KPP.

Z przykrością stwierdzić należy ,że jest bardzo duża grupa osób ,która wysyła kwotę za kalendarze powiększoną o darowiznę na KPP np.  wysokości 1,2 PLN ,inni zaś np. 100 PLN ( w związku z tym ,że nie każdego stać na duże wpłaty nie ujawniamy ,kto ile wpłacił ,ale średnia obliczona przez kolegę ziezielony wynika właśnie z tego).

Myślę ,że nie powinniśmy ,a nawet nie możemy "handlować" kalendarzami na zasadach ogólnych i doliczać do ceny zakupu marży , bo UKS czycha....

Moim zdaniem liczy się efekt końcowy ,czyli kwota jaka wpłynęła na KPP .

Mam nadzieje ,że wyjaśniłem wszelkie wątpliwości i zakończymy dyskusję w tym temacie.

Serdecznie pozdrawiam.

Jacek

P.S. Przyznaję ,że dość niefrasobliwie podziękowałem tylko tym co wpłacili na KPP.

Powinienem napisać WSZYSTKIM KTÓRZY KUPILI KALENDARZE ,SERDECZNIE DZIĘKUJĘ.

Edited by JacekC

Wielkie dzięki Jacku za kolejny "kawał dobrej roboty". :D

Co do dyskusji, to może wynika ona z chęci niesienia pomocy poprzez organizację takiego przedsięwzięcia jakiego corocznie podejmuje się Jacek? ;) Może w przyszłym roku dać szansę osobom, które na to czekają? Warto pomyśleć. ;)

Może w przyszłym roku dać szansę osobom, które na to czekają? Warto pomyśleć. ;)

Jeśli coś działa, to po co to psuć :)

Maxell a może w podgrupie "o wszystkim" umieścić na stałe (sorki, nie wiem jak to się nazywa fachowo) taki post jak "w kuchni" czy "ludzie" o nazwie: Gadżety, licytacje czy coś w tym stylu.

I w jednym miejscu były by kalendarze, znaczki naklejki i co tam jeszcze po drodze wymyślimy Teraz odnajduję w jednym wątku kalendarz, w innym znaczek jeszcze w innym dowiaduję się o naklejkach. No i tam można by było wrzucić info o KPP.

KPP, a z nim kalendarze i naklejki będą miały swój dział, po powrocie Vtec'a.

Będzie pewnie miał tytuł: "Akcje na rzecz forum".

O właśnie. Zwał jak zwał, ale po pierwsze żeby było na wierzchu, po drugie żeby były widoczny (może zmienić mu nawet kolor paska) i po trzecie będą tam wszystkie gadżety, aukcje itd.

Może to pomoże aby forum rosło w siłę.

Napisałem jasno jakie miałem wątpliwości. Nie miałem zamiaru wyliczać JackaC. Dziękuję za wyjaśnienia.

Widocznie mam inne podejście do róznych rzeczy. Może na przyszlość warto opisać sprawę przed niż ostentacyjnie po.

Koszt plyty CD w sklepie to 40 zl a wytłoczenie poniżej 2 zł, czy to znaczy, że jedna i druga kwota, to rzeczywista wartość? Plus dla mnie oznacza coś dodatkowego.

Co do dyskusji, to może wynika ona z chęci niesienia pomocy 

To też napisałem i jak widać jeszcze za to oberwałem.

Kłania się regulamin 2.14!

Na razie jeszcze za nic nie oberwałeś, ale jesteś blisko. Posta usunąłem dlatego, że jest napisany w sposób prowokacyjny.

Na początku tematu podane są cząstkowe składniki ceny kalendarza z zaznaczeniem, iż wpłata na KPP jest dowolna. To powinno wystarczyć. Jeśli mam jakieś wątpliwości to pytam, lub nie kupuję. Jak widać po przedstawionym przez JackaC rozliczeniu, większość ludzi bez problemu zrozumiała temat.

EOT.