lesniak Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Witam.Myślę że warto dodać tutaj tytuły książek jakie posiadamy w swoich zbiorach na temat przetwórstwa ryb. Oto moja lista książek, które mam w oryginale.1 Analiza organoleptyczna żywnosci - D.J.Tilgner - 1957 r.2 Konserwacja i przetwórstwo ryb - W. Cięglewicz - 1948 r.3 Krótki zarys mikrobiologii przemysłu rybnego - J.Majewski - 1953 r4 Poradnik pracownika rybnego przetwórstwa wstępnego - S. Maliński - 1955 r5 Poradnik przetwórstwa rybnego - Praca zbiorowa - 1953 r6 Ryby i przetwory rybne - Wyciąg z norm - 1964 r.7 Technologia wędzenia ryb - D.J.Tilgner - 1947 r.8 Technologia żywności pochodzenia morskiego - Z.E. Sikorski - 1980 r9 Towaroznawstwo ryb - J. Korzanewski, H. Ligocki, J. Ogulewicz - 1968 r10 Towaroznawstwo ryb i przetworów rybnych - J. Kukucz - 1951 r11 Zarys technologii ryb - W. Cięglewicz - 1954 r Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Które masz zeskanowane?Od dawna interesują mnie te, które zawierają receptury na konserwy rybne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesniak Posted February 13, 2015 Author Report Share Posted February 13, 2015 (edited) Też temat konserw i marynat rybnych mnie interesuje. W trakcie skanowania i obróbki ocr jest Poradnik przetwórstwa rybnego - Praca zbiorowa - 1953 r Jest w niej parę przepisów na przetwory,oraz cały proces zasalania śledzi z oraz wędzenie, marynaty. Skanuję ją na prośbę Marka z Bielska bo jak kiedyś chciałem ją dodać na forum to zostałem bardzo mocno skrytykowany... Edited February 13, 2015 by lesniak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Coraz bardziej mi się podobasz. (bez podtekstów) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Coraz bardziej mi się podobasz. (bez podtekstów) mi tez, mi tez http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig.gif http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,004_QH_orig.gif Ryba to taki ciekawy temat w kuchni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted February 14, 2015 Report Share Posted February 14, 2015 Też temat konserw i marynat rybnych mnie interesuje. W trakcie skanowania i obróbki ocr jest Poradnik przetwórstwa rybnego - Praca zbiorowa - 1953 r Jest w niej parę przepisów na przetwory,oraz cały proces zasalania śledzi z oraz wędzenie, marynaty. Skanuję ją na prośbę Marka z Bielska bo jak kiedyś chciałem ją dodać na forum to zostałem bardzo mocno skrytykowany...Witaj Krzysieknie poganiam czekam cierpliwie,jak będziesz miał to supersłonecznie pozdrawiamMarek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 15, 2015 Report Share Posted February 15, 2015 Ten temat będzie kontynuowany tutaj: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11114-konserwy-rybne-receptury-i-technologia/Nie będzie na razie materiału w formie plików pdf lub jpg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts