Kruszynka Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Dzisiaj minęło mi 10 latek na WB.Jak to uczcić?...oczywiście w dobrym towarzystwie weteranów Dwa pierniki forumowe pod swoim muzeumA w środku do roboty nas znowu zagnali Dzieło naszych serc i rąk Teraz to my nawet Halusię na szkolenie piernikowe możemy wziąć Potem trochę włóczęgi po grodzie I do domu wiadomo kogo Wstrzymać słońce to umieli, ale windy zamontować to już nie,więc się na wspinałem I jeszcze to co z prof.Filutka zostało Zamek pokrzyżacki "Lecz krzyżackiego gadanic nie ugłaszczeni prośbą ni grożbą ni dary"A tak kończą przeróżni naciągacze Ale żeby było w temacie WB to na odbyła się degustacja pobiedziskiej i kasslera /podobno w Polsce nie do dostania / jako napitek zastosowaliśmy porterówkę w/g mojego przepisu. Obowiązkowa fotka z Pierniczarką /tak było napisane na pomniczku / No już wieczór ,trzeba wracać.Było pięknie,ciekawie,wesoło,smakowicie I gdzieś tam na tym moście maszerują na dworzec nasi wspaniali współuczestnicy wypadu jubileuszowego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Małgoś Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Ojjj.. Byli w Toruniu .."po cichaczu",...nie powiedzieli nic... a szkoda.. ,bo gdybym wiedziała wcześniej- to wspólnie (o ile byście chcieli mojego towarzystwa ) moglibyśmy świętować ...no nic.. Napiszę tylko tak...miło zobaczyć toruńskie zakątki (jak wiecie jestem rodowitą torunianką) i Was w pełni szczęścia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyzio Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Toruń to piękne miasto. Dziadek mój w nim urodzony. Jak miałem 1o lat zabrał mnie do grodu kopernika po raz pierwszy. Zgodnie z toruńskim zwyczajem miałem przekraczając most toruński pocałować pomnik Maryny w .... no w tyłek.Czy Państwu też tym ghrożono ? Czy ta tradtcja jeszcze funkcjonuje ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wirus Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 A ktoś ..... ..... miał zorganizować zlot w Toruniu ... ... - widzę, że nie mogliście się doczekać . P.S. Te własnoręcznie zrobione pierniczki przepięknej urody . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Małgoś Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 (edited) A ktoś ..... ..... miał zorganizować zlot w Toruniu ... ..Bez "wycieczek osobistych " proszę . Nie mieszkam w Toruniu..więc ciężko zorganizować zlot ..ale nie mówię nie .. przekraczając most toruński pocałować pomnik Maryny??? Ja nic o takiej tradycji nie wiem.. No..i kto jest ta Maryna..i gdzie jej pomnik??? Edited March 7, 2015 by Małgoś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Kruszynko, a ja gratuluje Tobie 10ciolecia i odrobinke zazdroszcze sposobuj jego spedzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyzio Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Szukałem w sieci i jest mała wzmianka w Dzienniku Toruńskim.http://nowosci.com.pl/56606,Gruba-Maryna-stanie-obok-osla.htmlMagistrat chce wrócić także do pomysłu Grubej Maryny, beczki z winem, która przed laty stała nieopodal Dworu Artusa.Pewnie pomnik stał tam przed wojną ???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Małgoś Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 No to jaki to pomnik???? A skoro miałeś całować..to zapewne wiesz ,gdzie się znajduje Dwór Artusa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyzio Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Miałem, to nie znaczy, że chciałem. Dziadziuś mnie tym straszył. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Dzisiaj minęło mi 10 latek na WB.Jak to uczcić?...oczywiście w dobrym towarzystwie weteranów Kruszynko , po pierwsze gratulacje z tej okazji , po drugie miło nam było pospacerować z Wami po tak pięknym mieście jak Toruń . Wczoraj była informacja o takim mieście jak Frombork . Można tam się znaleźć z okazji mojej 10-tej rocznicy na forum która będzie za rok . Jak to mówią oktawa trwa , więc można to przyspieszyć .......... na ten rok Mam kilka fotek z wczorajszego dnia ,ale muszę się nauczyć najpierw wgrywać z telefonu na komputer . Ach ta nowa technika ........ Gorąco Was pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za miło i słodko spędzony czas . Jeszcze czuję smak sernika z wiśniami . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tusiaczek Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Ekstra.... Mają "dziadki" fantazję Ale jak będzie ten Frombork i nic nie powiecie to macie w dziób Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruszynka Posted March 8, 2015 Author Report Share Posted March 8, 2015 Ale jak będzie ten Frombork i nic nie powiecie to macie w dziób Eee tam, mamy dla Ciebie w zanadrzu fajne niespodziewanki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boggi Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Gratuluję jubileuszu , fajnie spędziliście ten dzień, ja prawie za miesiąc mam pięć lat na forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Andrzej jest wszędzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tusiaczek Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Eee tam, mamy dla Ciebie w zanadrzu fajne niespodziewanki Żeby nie było ta ja też.... i akurat tak się składa ze bierze się toto do dzioba I robi ciepełko w brzuszku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 ja prawie za miesiąc mam pięć lat na forum Możemy turystycznie przyjechać do Dębicy Mają "dziadki" fantazję Tusiaczku jeszcze trochę , bo ponoć dziadem już jesteś . Po sześćdziesiątce są już zdrobnienia " dziadki " :D Użytkownicy 1216 postów MiejscowośćMazury Napisano 10 minut temu Andrzej jest wszędzie Jeszcze trochę i będę koło Ciebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tusiaczek Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Tusiaczku jeszcze trochę , bo ponoć dziadem już jesteś . Po sześćdziesiątce są już zdrobnienia " dziadki " Ale wiesz AndrzejKu, od dziada do dziadka droga daleka... A jak wszyscy wiedzą dziadki to mają i fantazję i pieniądze jak to przysłowie mówi I oczywiście z okazji tegoż 10-cio lecia wspólnego pożycia życzę Wam zarówno fantazji ułańskiej jak i pieniędzy okrutnych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 (edited) Co tu dużo pisać... Piękna fototoralecja ze spotkania Naszych '' Młodzieńców'' , super miejsce.. w super towarzystwie ... szkoda tylko że po drodze nie wstąpiliście do Nas Kaziku... Tobię gratuluję jubileuszu.. i zyczę Ci dalszych następnych owocnych lat bycia na forum Edited March 8, 2015 by @halusia@ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyzio Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 szkoda tylko że po drodze nie wstąpiliście Do Inowrocka to rzut beretem. Fakt. Ale czas był pewnie też ważnym faktorem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts