slodziaksos Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 WitamChce zrobic kiełbasę grubą. I chce do tego użyć jelit wołowych. I teraz pytanie. Jak czyści sie jelita wołowe ?Niestety nie pamiętam jak to robiono w pierwszej rzeźni gdzie pracowałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 Zapomniałeś Kolego, że mamy jeszcze stronę główną. na niej znajdziesz bardzo dużo przydatnych informacji, choćby to: http://wedlinydomowe.pl/dodatki/jelita/613-wszystko-o-jelitach-szczegolowa-obrobka-jelit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slodziaksos Posted March 16, 2015 Author Report Share Posted March 16, 2015 (edited) Ja widzialem ten artykuł. Tylko że tam jest jedno krótkie sformułowanie że kaszluje sie jelito po wywróceniu na drugą stronę. Tyle że jak to sie robi ?Praktycznie. Edited March 16, 2015 by slodziaksos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 W dziale "Polska tradycja masarska" jest taki temat: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10080-tradycja-iii-obróbka-jelit-1952-r/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.