Jump to content

Wędzarnie i akcesoria wędzarnicze

Recommended Posts

Witam,

co prawda większość obecnych tutaj forumowiczów samemu buduje swoje wędzarnie, ale niektóre akcesoria trzeba (lub wygodniej jest) kupić. Z tego też względu polecam sklep: wyroby-domowe.pl. I od razu pozwolę sobie zapytać, skąd wy pozyskujecie np. termometry, haki, siatki?

Edited by Maxell

termometry kupiłem w IKEA (cyfrowe), poza tym z 8 szt w sieci sklepów "MRÓWKA", siatki, sitka do maszynki, jelita, osłonki, itd. biorę raz na jakiś czas od naszego kolegi MIRO,

poza tym sól peklowa na targu po 2pln za kg. , poszukaj na targu u siebie, na 100% znajdziesz, jak masz blisko na "Zachodni" to możesz podlecieć do hurtowni "ASIST" na Prymasa, ja biorę od nich zrębk bukowo-olchowe w worach za 50pln.

poszukaj sobie tematu o sklepach z art. masarskimi, jest na forum ;)

Witaj kolego haki możesz zrobić sobie sam kup sobie pręt z nierdzewki potnij ,zaostrz jeden koniec i powyginaj ja zapłaciłem za 3 pręty fi 4 po 3mb każdy niecałe 16zł i zrobiłem z tego prawie 40szt haków różnego typu tak że 1 szt nie przekroczyła 0,5o gr, ale możesz sobie kupić gotowe :)

Kurcze jesteś z Warszawy za pewnie masz masz kilka takich sklepów w okolicy. Podjedź, popytaj. Na pewno doradzą, podpowiedzą. Następnie porównaj czy nie zapłaciłeś jak "za woły".

PS ostatnio nawet dowiedziałem się że mogę jelita kupić w kauflandzie ( ulubionym sklepie mojej żony). Ja jednak wole wspierać i dawać zarobić mojemu lokalnemu dostawcy. Ot taki lokalny patriotyzm