BazylWidzew Posted April 1, 2015 Report Share Posted April 1, 2015 Składniki mleko 1 litr jogurt 130 g ( pół szklanki )cukier 60 g (3 czubate łyżki)mleko w proszku 22 g ( 3 czubate łyżki)karmelowe mleko zagęszczone 150 g ( 1 tubka )otarta skórka z cytryn 15 g ( 1 cytryna )otarta skórka z mandarynek 15 g ( 2 mandarynki) 1. Mleko w proszku zalewam 3 łyżkami mleka i mikserem miksuje na paste. 2. Dodaje reszte mleka cały czas mieszając.3. Do garnka z podwójnym dnem wsypóje cukier i robie karmel. 4. Kiedy karmel jest gotowy zalewam go mlekiem.5. Gotuje mleko z karmelem. 6. Zostawiam mleko do ostygnięcia do 40*C7. Dodaję do mleka mleko z tubki.8. Dziele mleko na pół i dodaje skórke z cytryny i mandarynek. 9. Następnie dodaje jogurt i mieszam do całkowitego połączenia. 10. Przecedzam jogurt przez sitko i rozlewam do miseczek. 11. Miseczki wstawiam do piekarnika i przykrywam ściereszką nastawiam temp. na 30-40*C na 12 h. 12. Po 12 h w piekarniku jogurt wygląda tak. 13. Wstawiam jogurt do lodówki na pare godzin i mam coś takiego Przepis wziąłem z tąd http://www.greenmorning.pl/slodki-jogurt/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aksamit97 Posted April 1, 2015 Report Share Posted April 1, 2015 Super przepis. Na pewno wypróbuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted April 1, 2015 Report Share Posted April 1, 2015 Bazyl ... zatkało mnie super przepis zrobię ''na bank'' ale już po świętach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted April 1, 2015 Author Report Share Posted April 1, 2015 Bazyl ... zatkało mnie super przepis zrobię ''na bank'' ale już po świętach. Aniu bardzo smaczne warto zrobic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted April 17, 2015 Author Report Share Posted April 17, 2015 Tak wygląda po 17 dniach w lodówce. Na wierzchu trochę wysechł, ale poza tym bez zmian. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beatag Posted April 17, 2015 Report Share Posted April 17, 2015 Czy w lodówce trzymasz go bez przykrycia?,czy można go przełożyć w zakręcane słoiczki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted April 17, 2015 Author Report Share Posted April 17, 2015 Czy w lodówce trzymasz go bez przykrycia?,czy można go przełożyć w zakręcane słoiczki? Tak stał w miseczce jak na zdjęciu, myślę że nie ma potrzeby przekładac do słoika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perszing37 Posted April 17, 2015 Report Share Posted April 17, 2015 Przepis wydrukowany. I jak tylko dietę skończę to robię. Bo uwielbiam takie desery i smaki. I proszę się nie nabijać. Musze 5-7 kg zrzucić ze względu na problemy ze slupkiem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aksamit97 Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Perszing to jaki jest sens diety, jak później po takich wynalazkach znowu przytyjesz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perszing37 Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Nie przytyję. Wiem co robię. Kiedyś ważyłem 95 kg. Zszedłem do 83 i utrzymałem to przez lat 5. I tylko z nerwów zacząłem podjadać po problemach z kręgosłupem i tak oto wróciłem do 93 kg. Robię Kopenhaską - ona u mnie poprawia metabolizm i weekendowo mogę sobie pozwalać na szaleństwa. Bardzo szybko to potem spalam. Więc nie bój żaby. Dam radę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aksamit97 Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 No to dobrze. Kopenhaska jest dosyć dobra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts