yoorey Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 (edited) Witam serdecznie wszystkich zadymiaczy.Zachęcony przez kolegę, który zmontował swoją wędzarnie, postanowiłem zacząć samemu zadymiać. Szukając inspiracji dość szybko trafiłem na to forum, więc chciałbym Was prosić o radę w kwesti sprzętowej.W związku z tym, że nie mam możliwości postawienia stałem wędzarni, pomyslałem nad czymś skromniejszym co można łatwo schować. Znalazłem dwie grillo-wędzarnie:http://wedzarnie.com.pl/pl/p/WEDZARNIA-OGODOWA%2C-GRILL/231http://wedzarnie.com.pl/pl/p/GRILL-OGRODOWY-Z-WEDZARKA-BBQ/275i chciałbym poznać wasze zdanie o tego typu konstrukcjach. Czy można w tym coś uwędzić czy to bardziej takie opiekacze? Edited April 2, 2015 by yoorey Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek-krze Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 Broń Panie Boże....... Jak już to zobacz wędzarnię Pawła https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10587-sprzęt/?p=403622 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK MACIEK Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 Ogólnie zgadzam się z w/w opinią oraz z wieloma innymi krytykującymi takie produkty. Sprzedaję takie proste, także także taką jaką ma Paweł miałem w ofercie i wiele innych, zdaję sobie doskonale sprawę z ich jakości. Jestem też w 100% pewien, że Paweł uwędzi w każdej, w tej najprostszej też. Wędzarnia Pawła i ta tańsza różnią się trochę wielkością, kształtem, ale sposobem wędzenie już nie. Paweł wyczynia cuda, jest chwalony za swoje wyroby, a ja pamiętam ile słów krytyki dostałem za sprzedaż takiej wędzarni. A jakie smakowite wyroby robi, chyba Adam z Afryki, a przecież ma grilla z funkcją wędzenia. Owszem, sprzedając Borniaka czy Bradleya mam pewność, że klient będzie zadowolony, ale nie każdy może sobie pozwolić na taki wydatek, nie każdy też potrafi (za małą kasę) cokolwiek zrobić. Mam klienta, który nie dotyka narzędzi, myli młotek z wkrętakiem, ale w jednej z wędzarni często tu krytykowanych wędzi wspaniałe wyroby, sery nawet na sprzedaż. Wiele osób zabiera te proste mobilne wędzarnie na urlopy czy wyjazdy weekendowe, głównie dotyczy to wędkarzy. Zawsze podkreślam, że lepiej w prymitywnej wędzarni coś spróbować uwędzić niż zajadać "słodką" wędlinę ze sklepów. Zdając sobie w pełni sprawę z jakości w/w wędzarni podziwiam takich zadymiaczy jak Paweł, ja w takim sprzęcie chyba bym już nie chciał wędzić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 Owszem, sprzedając Borniaka czy Bradleya mam pewność, że klient będzie zadowolony, Jak nie ma prądu na działce, tak jak ja o czym parę razy pisałem, to nie kupi. Więc to nie jest kwestia kasy.A mój wybór padł na taką, bo to jedyna, która wtedy stała w Castoramie.Ani jedne ani drugie nie dają pełnych możliwości, jak porządna wędzarnia, którą mam zamiar w tym roku wreszcie zbudować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts