Kylo79 Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 Witam, w tym sezonie planuje wymianę wedzarni aktualnie mam grilo-wedzarnie z granitu i po 4 latach planuje zmienić na klinkierowa z racji tego że z kostki granitowej 10 cm po każdym ogrzaniu ulegała peknieciom i teraz to juz nie mam zamiaru remontować tej tylko postawić nową :-) i mam parę pytań do braci fachowców czy może ktoś doradzic lub podesłać jakiś projekt :-) chodzi mi żeby nie była za duza w miarę szybko się zagrzewala i przede wszystkim żeby nie ulegała uszkodzeniom po paleniu w palenisku czyli jakich zapraw użyć jak zrobić palenisko czy wyklejac szamotem i jakiego kanału użyć ,czy kanał obsypac np piaskiem czy zalać betonem wiadomo ze wedzarnia z klinkieru to nie beczka i nie będzie gorąco za 15 minutek ale na mojej juz jest ciężko wyciągnąć 60 st. Jeśli ktoś jest chętny pomoc mi w budowaniu solidnej wedzarni będę wdzięczny a tym czasem przegladam forum i podziwiam budowle :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mucho Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 Wstaw ten temat do Wedzarnie, budowa i obsluga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hektor Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 podesłać jakiś projekt :-) Jeżeli ma być koniecznie kanałowa to https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5472-w%C4%99dzarnia-bogdana/?do=findComment&comment=155471A jeżeli nie, to "kibelek" wzorów jest bardzo dużo. Wstaw ten temat do Wedzarnie, budowa i obsluga A w jakim temacie według Ciebie jest teraz??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 Nie sprzeczajcie się. Ja niedawno go przeniosłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hektor Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 Nie sprzeczajcie się. Tak jest! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Dor Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 Pooglądaj projekty na forum, przyjrzyj się projektowi popularnie zwanemu "kibelek" to jest najprostsza konstrukcja i najłatwiejsza do opanowania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts