Gregtom Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 Jak w temacie.Czy zastepujac wątrobę wieprzową na wolową, zmieni sie cos w wyrobie np. kiszki pasztetowej/wątrobianki.? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 Smakowo nic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruszynka Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 Smakowo nic Ja jednak odróżniam smak wątroby wołowej od wieprzowej.Oba są dla mnie dobre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 wolowa jest bardziej twarda ,moze zamien na cieleca? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzeznik Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 wątroba wołowa jest bardzo dobrym surowcem wykorzystywanym w wędlinach podrobowych. Jeśli taka dysponujesz niema potrzeby zamieniać ją na cielęcą lub wieprzową. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumbo Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 (edited) wolowa jest bardziej twarda ,moze zamien na cieleca? ...szkoda cielęcej do wyrobów - bardzo smaczna jest tylko lekko podsmażona... Edited April 8, 2015 by jumbo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 jumbo...ona moze i smaczna jest ale ja nawet za doplata nie zjem zadnej podsmazanej,taka fobia poprzedszkolna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 A szkoda bo z cebulką wspaniała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 Ostatnia watrobke podsmazana jadlam 42 lata temu ale pasztet i pasztetowa bardzo lubie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 ja nawet za doplata nie zjem zadnej podsmazanej,taka fobia poprzedszkolna Prawdopodobnie nigdy nie jadłaś dobrze zrobionej, cielęcej wątróbki.To jest uczta dla podniebienia.Powinna być mięciutka i elastyczna, rożowa w całym przekroju.Wątróbek z dzieciństwa też nienawidziłam. To były twarde podeszwy, które w dodatku serwowano małym dzieciom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 Eanno ,od czasu przedszkola ,ja nawet tego zapachu nie jestem wstanie zniesc i chyba nie ma szans zebym sie przemogla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 Cielec watrobka, jest na prawde wspaniala w smaku. U nas zuzia nazywa j czarnym miesem, bo zmienia kolor na ciemna otoczke w czasie obrobki . Ja dodaje jeszcze odrobine msl na sm koniec , przed podaniem, wtedy w poloczeniu z cebula jestwspanial. EAnniu masz rcje, jk pmietam, to w przedszkolu bylo cos jak podeszwa, ale w domu mma zrobila wszystko abysmy to danie lubieli i oboje z bratem zwsze zajdalismy sie tym w polaczeniu obowiazkowym slata ze szczypiorem, rzodkiewka w smietanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 Moja mama nawet probowala niestety skutek ..jak widac dalej nie jadam ,wiem ze watrobka cieleca jest bardzo smaczna bo nawet ostatnio mama robila sobie i mnie czestowala,skusilam siej edynie powachac ,chyba nie dany mi ten delikates,w pasztecie byla bardzo smaczna o pasztecie nie wspominajac ,nie ma lepszego niz mojej mamy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts