Jump to content

Wątroba wołowa w wędlinach podrobowych..


Gregtom

Recommended Posts

 

 

ja nawet za doplata nie zjem  zadnej podsmazanej,taka fobia poprzedszkolna

Prawdopodobnie nigdy nie jadłaś dobrze zrobionej, cielęcej wątróbki.

To jest uczta dla podniebienia.

Powinna być mięciutka i elastyczna, rożowa w całym przekroju.

Wątróbek z dzieciństwa też nienawidziłam. To były twarde podeszwy, które w dodatku serwowano małym dzieciom.

Link to comment
Share on other sites

Cielec watrobka, jest na prawde wspaniala w smaku. U nas zuzia nazywa j czarnym miesem, bo zmienia kolor na ciemna otoczke  w czasie obrobki . Ja dodaje jeszcze odrobine msl na sm koniec  , przed podaniem, wtedy w poloczeniu z cebula jestwspanial. 

 EAnniu masz rcje, jk pmietam, to w przedszkolu bylo cos jak podeszwa, ale w domu mma zrobila wszystko abysmy to danie lubieli  :D  i oboje z bratem zwsze zajdalismy sie tym w polaczeniu obowiazkowym slata ze szczypiorem, rzodkiewka w smietanie.

Link to comment
Share on other sites

Moja mama nawet probowala niestety skutek ..jak widac dalej nie jadam ,wiem ze watrobka cieleca jest bardzo smaczna bo nawet ostatnio mama robila sobie i mnie czestowala,skusilam siej edynie powachac ,chyba nie dany mi ten delikates,w pasztecie byla bardzo smaczna o pasztecie nie wspominajac ,nie ma lepszego niz mojej mamy :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...