skovi Posted April 11, 2015 Report Share Posted April 11, 2015 (edited) Witam serdecznie, po wielu negatywnych komentarzach co do mojej budowy wedzarni, zrobilem troche zmian. Powiekszylem palenisko, kanal dymny nieocieplony ma srednice 200mm dlugosc 1300mm.Na koncu kolanko do komory wedzarni.Sama komora jest zrobiona z drzewa, scianki wewnetrzne drzewo, puzniej 5cm prozni zewnatrz znowu scianka z drzewa. Wewnetrzne wymiary komory wedzarni 600mm wysokosc i 500mm szerokosc. Teraz pytanie, naprawde konieczne jest ocieplanie komory czy wystarcza mi te dwie scianki drewniane.Do budowy komory uzylem desek ktore po niemiecku nazywaja sie „Rauspund Bretter“ niestety nie znalazlazlem tlumaczenia na jezyk polski.Zalaczam zdjecie. PozdrawiamDarek Edited April 11, 2015 by skovi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted April 11, 2015 Report Share Posted April 11, 2015 (edited) Teraz pytanie, naprawde konieczne jest ocieplanie komory czy wystarcza mi te dwie scianki drewniane. Daruj sobie ocieplenie.Podniesiesz niepotrzebnie tylko koszty. Edited April 11, 2015 by arkadiusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek-krze Posted April 11, 2015 Report Share Posted April 11, 2015 Wystarczy to co masz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts