JaGra Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 Czy któreś z Szanownych S i B orientuje się czym skleić ze sobą płyty styropianowe lub dokleić styropian do sklejki drewnianej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
januszfeniks Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 np. na piankę. Zależy co chcesz zrobić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulalka Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 trzeba kupić klej do styropianu w piance i po nałożeniu kleju od razu przyłożyć płytę styropianową + koniecznie !!! od razu "związać" kołkiem do drewna z talerzykiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted May 13, 2015 Author Report Share Posted May 13, 2015 A co powiecie na klejenie np.sylikonem sanitarnym lub akrylem z tuby ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulalka Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 nie nadaje się , silikon sanitarny jest produkowany najczęściej na bazie kwasu octowego i może być reakcja ze styropianem ( może go zeżreć) a akryl z tuby to uszczelniacz a nie klej . jak nie chcesz kleić to tylko nawierć i przykręć płyty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted May 13, 2015 Author Report Share Posted May 13, 2015 Niestety , ale muszę kleić. Oczywiście spróbuję tej pianki , którą polecacie , ale chciałem jeszcze pokombinować. Kiedyś już pokombinowałem z butaprenem i niestety nie wyszło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
withereggie Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 No to powiem tak: nie kombinuj! klej stricte do styropianu na wężyk czyli nie potrzebujesz pistoletu to koszt dwudziestu kilku zlotych... Obojętnie czy Tytan czy Soudal czy inny w miarę znany jest ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulalka Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 piana rozpręża się , więc pamiętaj o przygwożdżeniu jej płyty styropianowej oczywiście , żebyś nie miał gór i pagórków a pięknie i ładnie i prosto :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted May 13, 2015 Author Report Share Posted May 13, 2015 O.K. dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz-352 Posted May 14, 2015 Report Share Posted May 14, 2015 Nie wszyscy o tym wiedzą ale wspaniale do tego nadaje się klej do drewna Vikol. Pozdrawiam wszystkich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulalka Posted May 14, 2015 Report Share Posted May 14, 2015 do drewna może tak , ale drewno+styropian to nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted May 14, 2015 Report Share Posted May 14, 2015 ja tez slyszalam ze styropian kleja klejem do drewna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz-352 Posted May 14, 2015 Report Share Posted May 14, 2015 Najpierw trzeba spróbować skleić styropian z drewnem klejem Vikol - a później wydać opinię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbychu... Posted May 14, 2015 Report Share Posted May 14, 2015 do sklejki wystarczyły by same kołki do drewna, nic nie trzeba przyklejać ,ja mam złe doświadczenia zwiazane z użyciem kleju w tubie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts