Tycjan Posted May 19, 2015 Report Share Posted May 19, 2015 Witam mam problem z wyborem materialow na wedzarnie.Posiadam wedzarnie bradley 4 rusztowa z elektroniczna kontrola. Chcialbym wybudowac cos wiekszego o rozmiarach zblirzonych do 1m x 1.5m x 2m. I tu zaczyna sie problem jakich materialow uzyc? Czym ogrzewac? Czym zadymiac? Zalezy mi na zdrowych wedzanka. Glownie bede wedzil salmon na zimno wiec myslale o generatorze dymu. Prosze was o rade i ciekawe propozycje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tycjan Posted May 22, 2015 Author Report Share Posted May 22, 2015 Dziekuje wszystkim z pomoc i wielka znieczulice na forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
januszfeniks Posted May 22, 2015 Report Share Posted May 22, 2015 Dziekuje wszystkim z pomoc i wielka znieczulice na forumZaraz znieczulica.... widać że się znasz a piszesz że masz problemy.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tycjan Posted May 22, 2015 Author Report Share Posted May 22, 2015 Nie znam sie bo nigdy nie budowalem wedzarni i nie wiem co by bylo najlepszym rozwiazaniem dlatego prosze o jakies rady. Nie chce budowac wedzarni i potem przerabiac Przekopalem cale forum i jest tu tyle tego ze sie pogubilem w tym wszystkim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Posted May 22, 2015 Report Share Posted May 22, 2015 Jak masz Bradleya i chcesz cos podobnego to rób komorę ocieplaną z blachy nierdzewnej do tego grzałki i regulator temperatury PID a dym z generatora Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tycjan Posted May 22, 2015 Author Report Share Posted May 22, 2015 Roger czy dwie grzalki po 1500w wystarcza? A co do blachy to mieszkam w usa i po pierwsze jest tu trudny dostep do tego a po drugie jest strasznie droga okolo $600 na cala wedzarnie. Myslalem o cegle bo o polowe taniej wychodzi tylko nie wiem czy to dobre rozwiazanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Posted May 25, 2015 Report Share Posted May 25, 2015 Jeżeli to ma być tak duża stacjonarna i elektryczna wędzarnia to musi być dobrze izolowana. Skoro blacha KO jest tak droga to rozejrzyj się może za niesprawną dużą lodówką side by side w inoxie z tym za wielką wodą nie powinno być problemów Wywalisz cały plastik środek wybijesz cienką boazerią i masz gotową wędzarnię Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tycjan Posted May 26, 2015 Author Report Share Posted May 26, 2015 Roger moge sie z toba jakos skontaktowac na priv? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Posted May 26, 2015 Report Share Posted May 26, 2015 Skrzynka mi się przytkała ale już wyczyściłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts