paweljack Posted May 25, 2015 Report Share Posted May 25, 2015 (edited) Jakoś wcześniej mi umknęła wśród moich zbiorów receptur. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gifPanie, Panowie, "lepsza wersja" podwawelskiej - kiełbasa toruńska. A tu moja wersja: 1 Edited May 25, 2015 by paweljack Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted May 26, 2015 Report Share Posted May 26, 2015 Smaczniutko wyglada :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wróbel75 Posted May 26, 2015 Report Share Posted May 26, 2015 wygląda ładnie :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewidencja Posted May 28, 2015 Report Share Posted May 28, 2015 Wyrób z najwyższej półki. Jak zwykle. Gratuluję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted May 28, 2015 Author Report Share Posted May 28, 2015 Dziękuję za pochwały, nie pozostaje nic innego tylko robić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewidencja Posted May 28, 2015 Report Share Posted May 28, 2015 Właśnie. Kupiłem dzisiaj mięso i zapekluję na kiełbasę. Będzie to mój debiut w sensie klasyfikacji mięsa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted May 28, 2015 Author Report Share Posted May 28, 2015 Właśnie. Kupiłem dzisiaj mięso i zapekluję na kiełbasę. Będzie to mój debiut w sensie klasyfikacji mięsa.Bardzo dobrze, jak masz wątpliwości to pytaj albo porównaj: http://wedlinydomowe.pl/mieso/wieprzowina/1081-klasyfikacja-miesa-na-podstawie-rozbioru-lopatki-wieprzowej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewidencja Posted May 28, 2015 Report Share Posted May 28, 2015 OK, swe prekursorskie doświadczenia udokumentuję sesją. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted February 25, 2016 Author Report Share Posted February 25, 2016 Zostało mi dwójki "po szynkowych", dokupiłem wołowinę, dwie godziny wędzenia i wyszło trochę dawno nie pokazywanej toruńskiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon15 Posted February 26, 2016 Report Share Posted February 26, 2016 Pawełku... ale jakieś dziurki widać na pierwszym zdjęciu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted February 26, 2016 Author Report Share Posted February 26, 2016 Pawełku... ale jakieś dziurki widać na pierwszym zdjęciu... Lubię dziurki w toruńskiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted February 26, 2016 Report Share Posted February 26, 2016 Pawełku... ale jakieś dziurki widać na pierwszym zdjęciu... Lubię dziurki w toruńskiej. Oj tam dziurki, myszki były i tyle Paweł, według jakiego przepisu robiłeś Toruńską? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted February 26, 2016 Author Report Share Posted February 26, 2016 Paweł, według jakiego przepisu robiłeś Toruńską?Mariuszu, "wisi" wyżej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted February 26, 2016 Report Share Posted February 26, 2016 (edited) wyszło trochę dawno nie pokazywanej toruńskiej.Pawle ładnie uwędzona czy malowałeś ? przyznaj się Edited February 26, 2016 by kostek61 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted February 26, 2016 Report Share Posted February 26, 2016 Paweł, według jakiego przepisu robiłeś Toruńską?Mariuszu, "wisi" wyżej. Ot, skleroza dzięki i sorry za zamieszanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted August 9, 2016 Author Report Share Posted August 9, 2016 Zostało mi trochę II wieprzowej i trochę II wołowej, więc ukręciłem po raz kolejny toruńskiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsosna Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 "zazdraszczam" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Leosta Posted August 28, 2016 Report Share Posted August 28, 2016 Paweł a czym peklowałeś i jaką dawką? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted August 29, 2016 Author Report Share Posted August 29, 2016 Paweł a czym peklowałeś i jaką dawką?Jak zawsze peklosolą, 20 g/kg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted August 29, 2016 Report Share Posted August 29, 2016 Paweł idziesz na mistrza....piękna kiełbaska Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andym Posted August 30, 2016 Report Share Posted August 30, 2016 (edited) Mam pytanie, dziurki w przekroju czego są wynikiem ? Niewłaściwej receptury, złego wymieszania masy, złego nabicia jelita, czy inna, inne przyczyny. Pytam, bo jestem tego ciekawy, osobiście nie przepadam za podobnymi efektami. Chciałbym wiedzieć, jak temu zaradzić, gdybym miał z tym do czynienia.Pozdrawiam. Edited August 30, 2016 by Maxell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted August 30, 2016 Author Report Share Posted August 30, 2016 (edited) dziurki w przekroju czego są wynikiem... Chciałbym wiedzieć, jak temu zaradzić, gdybym miał z tym do czynienia.Mogłeś zapytać na Spółdzielni Andrzeja, dlaczego macie dziurki. Ja myślę, że u mnie są dlatego iż robię ręcznie bez mieszałki nawet, ale u Was, przy takiej sile ludzi i sprzętu nie powinno być. Edited August 30, 2016 by paweljack Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andym Posted August 30, 2016 Report Share Posted August 30, 2016 (edited) Tylko, że my dziurek nie mamy. Zapytam Andrzeja.Pozdrawiam. Edited August 30, 2016 by andym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted August 30, 2016 Author Report Share Posted August 30, 2016 Tylko, że my dziurek nie mamy. Zdjęcia powyżej są ze spółdzielni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andym Posted August 30, 2016 Report Share Posted August 30, 2016 Myślałem, że to zdjęcie Twojego wyrobu. Stąd pytanie. Rodzą się w związku z tym kolejne, ale nie zadam.Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.