grzech25 Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 Jak myślicie - była by możliwość "wyprodukować" takiego dynksa z jakiegoś metalu? Czy specjalnie tam zastosowali plastyczany by się łamał w razie cięższego mielenia? Choć myślę, że w razie przeciążenia Diana ma jakieś zabezpieczenie na silniku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
withereggie Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 Przerabialem ten dylemat, odpuściłem bo rzeczywiście to ma sens. A co do zabezpieczenia silnika... Nawet jeśli, to wiele razy wymieniałem ludziom bezpiecznik w piwnicy bloku bo te w mieszkaniu nie zadziałały, choć były mniejsze.Załóż plastik, nie mieli za chytro i będzie dobrze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 specjalnie tam zastosowali plastyczany Ot i cala tajemnica,lepiej nie zmieniaj na metal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 Lepiej żeby ''chrupło'' za 1,50zł niż całą maszynę .... ''szczelił '' ja sobie wzięłam kilka na zapas i spoko Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piksiak Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 Jak wstawisz metalowe sprzęgło to będziesz wymieniał plastikowe koła w przekładni ale pewnie to już jako część zamienna rzadziej występuje i pewnie kosztuje a i rozbierać też trzeba dużo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzech25 Posted May 29, 2015 Author Report Share Posted May 29, 2015 Ok, przekonaliście mnie Tylko przegwintować ślimaka muszę bo gwintu już nie mam:(Nie mielcie marchewki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piksiak Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 Nie mielcie marchewki Eeee, nie żartuj, ja nawet suszoną mielę do jarzynki, tylko podaję małymi porcjami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzech25 Posted May 29, 2015 Author Report Share Posted May 29, 2015 No paczpan, jakaś twarda bestia się trafiła:( Z kurczęcymi kośćmi sobie radziła a na marchewce poległa - ten kwadracik się odłamał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 Z kurczęcymi kośćmi sobie radziła a na marchewce poległa "Kurczak" pewnie troszkę pomógł . Mi też kiedyś "kwadracik" padł, na podgardlu. Od tamtej pory podgardle, czy żylastą wołowinę najpierw mielę na szarpaku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts