Jump to content

Przepisy na belonę


el_gordo

Recommended Posts

Witajcie,

czy mógłby ktoś mnie wspomóc przepisami na przerobienie belony bo wpało do mnie kilka nieoczekiwanie - tak myślałem o smażonej w zalewie bo wędzeie odpada.

Jeśli ktoś może coś odpowiedzieć to wielkie dzięki

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Kruszynko, nigdy nie wędziłem Belony, ale czy po uwędzeniu też ma zieny kręgosłup tak jak po smazeniu ? Jaką rybę przypomina smakiem i konsystencją, poza tym ?

Edited by sverige2
Link to comment
Share on other sites

 

 

ale czy po uwędzeniu też ma zieny kręgosłup tak jak po smazeniu ? Jaką rybę przypomina smakiem i konsystencją, poza tym ?

Zielonkawy kolor zachowuje,choć nie tak wyrażny.

Mięso zwarte,dość chude,smak dobry a co przypomina? chyba belonę :D Trzeba uważać na cieniutkie ości,które zwłaszcza w przedniej części .W smażonych te ości się rozpuszczają więc nie są tak "upierdliwe" U nas już w zasadzie po belonie,sezon skończony.W sprzedaży były po 10-12 zł.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...