Jump to content

Materiały przydatne nie tylko dla początkujących


Maxell

Recommended Posts

Dzisiaj mam dla Państwa bardzo ładnie zebrany materiał, który powinien być pomocny nie tylko początkującym.

Materiał jest w wersji PDF, liczy sobie 248 stron, a powstał w 2009 r.

 

WĘDLINY DOMOWE

RECEPTURY I SPOSOBY WYTWARZANIA

/ wyroby z mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu oraz dziczyzny/

OPRACOWANY NA PODSTAWIE FORUM „WĘDLINY DOMOWE” ORAZ

ZBIORÓW PRZEPISÓW WŁASNYCH

WYŁĄCZNIE DO UŻYTKU DOMOWEGO

Opracował

Marek Bublej

2009

Zapraszam do czytania: 

 

W%C4%99dliny-domowe-Receptury-sposoby-wytwarzania.pdf

Link to comment
Share on other sites

 

 

Dla poczatkujacego jak ja podstawowe wiadomosci w jednym miejscu to skarb.

Taki też był główny cel wrzucenia tego materiału. Nie umieściłem go jednak w dziale dla początkujących, z uwagi na wielkość pliku i rozłożenie obciążenia transferowego na dłuższy okres. Dział dla początkujących jest oblegany i zbyt duża liczba ściągających lub czytających jednocześnie mogłaby naruszyć płynność transferową forum. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

dzień dobry

 

mam zapytanie z natury technologi peklownia mięsa w kawałkach (schab, łopatka, itp.) - zaobserwowałem zmianę koloru/mętności zalewy, np. przy zapeklowanych schabach na 8-10 dni, po 3-4 dniach zalewa zaczyna mętnieć (wpada w odcień bieli), natomiast zalewa łopatki jest zupełnie klarowna z odcieniem lekko krwistym?

temperatura w lodowce od 6 do 8 st. C.

proszę o poradę czy coś robię nie tak? czy to może naturalna kolej rzeczy. 

dziękuję, pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...