@hana Posted July 2, 2015 Report Share Posted July 2, 2015 Za zgodą mojej Mamy wrzucam przepis na ciasto na bazie twarogu - bez pieczenia Moja Mama jest domowym specjalistą od słodkości i robi naprawdę pyszne ciasta Może jeszcze wrzucę jakieś jej przepisy Filadelfia to u nas hit ostatnich dwóch lat - żadna poważna imprezka się bez niej nie obędzie Filadelfia I warstwa:1 paczka sucharów (290g)400 g nutelliSucharki zemleć w maszynce, utrzeć z nutellą i wyłożyć na blachę (spód ciasta) II warstwa:750 g twarogu śmietankowego z wiaderka1 cukier wanilinowy4 łyżki cukru pudruWszystkie składniki zmiksować i wyłożyć na spód z nutellą III warstwa:1 paczka płatków migdałowych IV warstwa:500 ml śmietany kremówki 30%3 łyżki cukru pudru1 galaretka cytrynowa rozpuszczona w 1 szkl wodyŚmietanę ubić, dodać cukier i tężejącą galaretkę V warstwa:Wypestkowane wiśnie ze słoika (z kompotu)3 galaretki wiśnioweDo przygotowania galaretek sok z wiśni uzupełniony wodą do 5 szklanek Smacznego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulalka Posted July 2, 2015 Report Share Posted July 2, 2015 jak ja bym zjadła w ten ciepły dzień taki kawałeczek Twojego ciasta z lodówki wygląda pysznie Może jeszcze wrzucę jakieś jej przepisy - wrzuć wrzuć , nie daj się prosić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted July 2, 2015 Report Share Posted July 2, 2015 (edited) Za zgodą mojej Mamy wrzucam przepis na ciasto na bazie twarogu - bez pieczenia Podziękuj Mamie za super przepis i prosimy o więcej Haniu Edited July 2, 2015 by @halusia@ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted July 2, 2015 Report Share Posted July 2, 2015 Moja Mama jest domowym specjalistą od słodkości i robi naprawdę pyszne ciasta Haniu .. to widać jeśli się Mama zgodzi zdradź Nam kolejne przepisy Ciasto wygląda zarąbiście Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@hana Posted July 3, 2015 Author Report Share Posted July 3, 2015 Dzięki Dziewczyny Mama na pewno się zgodzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryszpak Posted July 4, 2015 Report Share Posted July 4, 2015 Wygląda kusząco, po weekendzie przetestuję na rodzinie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts