qba-69 Posted July 20, 2015 Report Share Posted July 20, 2015 Sezon grillowania w pełni, więc zamieszczam przepis na chlebek czosnkowo-serowy. Na imprezie tak przygotowany chlebek znika ze stołu bardzo szybko Składniki:Bochenek pokrojonego chlebaOk. 30 dag żółtego sera, startego na dużych oczkachOk. 2 główek wyduszonego czosnkuMasło albo margaryna Wykonanie:Smarujemy masłem pierwszą kanapkę, potem czosnkiem i posypujemy żółtym serem. Przykrywamy to kolejną większą kanapką, dociskamy mocno żeby przylegały do siebie i postępujemy podobnie jak z pierwszą kanapką. I tak aż do ostatniej. Przygotowany w ten sposób chleb zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Trzymamy ok. 30 minut w temp. ok. 200 stopni Celsjusza. Można też taki chleb położyć na grillu i też się ser roztopi. Gdy zauważymy, że ser się roztopił, podajemy gościom, najlepiej na początku imprezy grillowej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted July 21, 2015 Report Share Posted July 21, 2015 (edited) hmm na poczatku imprezy mowisz ...najedza sie chlebkiem i mniej zjedza innych smakolykow oczywiscie zartuje ja zamiast chleba robie tak z bagietka i do tego podaje jakies zielone salatki co by nie popadali z glodu do czasu az sie grylowane zrobi Edited July 21, 2015 by electra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qba-69 Posted July 21, 2015 Author Report Share Posted July 21, 2015 hmm na poczatku imprezy mowisz ...najedza sie chlebkiem i mniej zjedza innych smakolykow co by nie popadali z glodu do czasu az sie grylowane zrobi Jedno i drugie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cezar Posted July 21, 2015 Report Share Posted July 21, 2015 Ja zapiekałem w piekarniku pojedyńcze pajdki chleba potarte czosnkiem i posypane tartym serem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalarepa150 Posted July 6, 2016 Report Share Posted July 6, 2016 no ale z grilla smakuje lepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tier Posted July 7, 2016 Report Share Posted July 7, 2016 Chlebek polecam zrobić tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted July 7, 2016 Report Share Posted July 7, 2016 niedawno piekliśmy pizze na grillu ( na kamieniu) - wyglądały ciekawie i smakowały wyśmienicie zdjęć nie robiłem ......taki zapiekaniec na początek imprezki ??? czy nie "zamuli" Ci gości ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted July 7, 2016 Report Share Posted July 7, 2016 tier robilem wspanialy polecam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts