Jump to content

Kupię wędzarnie

Ppludrok

Recommended Posts

witam koleżanki i kolegów :-) Chętnie kupię małą wędzarnie. Poproszę o oferty lub linki z wędzarniami, które warto kupić. Na forum trafiłem wczoraj,czeka mnie długa lektura. Budować nie chcę ze względu na brak czasu i umiejętności. Do tej pory używałem Btoil Kinga - grilla gazowego z możliwością odrzucenia wiórków ale nadszedł czas na prawdziwe wędzenie. Miłe widziana estetyczna konstrukcja drewniana.

Do przewożenia faktycznie ta jest dobra, najczęściej sprzedajemy ją dla wędkarzy. Pakują do bagażnika i w drogę na wodę.

Trzeba bardzo uważać aby nie przekroczyć temperatury, kolanko w "rurze" dymowej jest lutowane i potrafi się rozpaść. Były reklamacje, producent wprowadził zapis do instrukcji i ... po sprawie.

Łatwe do przewozu to też coś takiego jak ma pawełjack, ja obecnie nie mam na stanie (mój dostawca bardzo podniósł cenę).

http://wedzarnie.com.pl/pl/p/WEDZARNIA-STANDARD-STAL-NIERDZEWNA/273     --   ja w tej nie wędziłem, ale tego typu też kilka poszło i klienci bardzo chwalą, szczególnie gdy zamontują generator dymu. Tylko czy to ma sens ?  Można kupić małego Borniaka i mieć wszystko.

Teraz jadę na wycieczkę rowerową ;)