Ppludrok Posted August 23, 2015 Report Share Posted August 23, 2015 witam koleżanki i kolegów :-) Chętnie kupię małą wędzarnie. Poproszę o oferty lub linki z wędzarniami, które warto kupić. Na forum trafiłem wczoraj,czeka mnie długa lektura. Budować nie chcę ze względu na brak czasu i umiejętności. Do tej pory używałem Btoil Kinga - grilla gazowego z możliwością odrzucenia wiórków ale nadszedł czas na prawdziwe wędzenie. Miłe widziana estetyczna konstrukcja drewniana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted August 23, 2015 Report Share Posted August 23, 2015 Musisz chyba napisac cos wiecej co masz do dyspozycji dzialka czy tylko balkon na ostatnim pietrze , czy masz dostep np do pradu czy ma byc mobilna itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ppludrok Posted August 23, 2015 Author Report Share Posted August 23, 2015 Działka jest. Prąd również. Wędzenie na własny użytek więc raczej mała i chyba mobilna. Dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted August 24, 2015 Report Share Posted August 24, 2015 Działka jest. Prąd również. Wędzenie na własny użytek więc raczej mała i chyba mobilna. Dzięki.Zerknij do forumowego kolegi DZIADKA MAĆKA: http://wedzarnie.com.pl/pl/c/WEDZARNIE/1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ppludrok Posted August 24, 2015 Author Report Share Posted August 24, 2015 Dzięki Paweljack, chyba zacznę od poniższego modelu i zobaczymy jak się będzie rozwijać wędzenie. Czy oprócz tego co w ofercie poza drewnem potrzebuję coś koniecznie na start?Zagłębiam się w lekturę forum http://wedzarnie.com.pl/pl/p/PROSTA-WEDZARNIA-OGRODOWA%2C-PRZENOSNA/294 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK MACIEK Posted August 24, 2015 Report Share Posted August 24, 2015 Poczytaj dokładnie, ew dodaj kilka zł i wybierz coś lepszego. To z w/w zdjęcia to ... Z drugiej strony jednak ... i w takim czymś klienci wędzą i są zadowoleni, tylko po co się męczyć i ew zniechęcić.Na większość produktów są rabaty dla forumowiczów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ppludrok Posted August 24, 2015 Author Report Share Posted August 24, 2015 Dziadek, co więc polecisz trochę droższego, małego i mobilnego? Wędzić będe weekendowo parę rybek czy kawałek mięsa do bieżącego spożycia przy piwku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK MACIEK Posted August 24, 2015 Report Share Posted August 24, 2015 Do przewożenia faktycznie ta jest dobra, najczęściej sprzedajemy ją dla wędkarzy. Pakują do bagażnika i w drogę na wodę.Trzeba bardzo uważać aby nie przekroczyć temperatury, kolanko w "rurze" dymowej jest lutowane i potrafi się rozpaść. Były reklamacje, producent wprowadził zapis do instrukcji i ... po sprawie. Łatwe do przewozu to też coś takiego jak ma pawełjack, ja obecnie nie mam na stanie (mój dostawca bardzo podniósł cenę). http://wedzarnie.com.pl/pl/p/WEDZARNIA-STANDARD-STAL-NIERDZEWNA/273 -- ja w tej nie wędziłem, ale tego typu też kilka poszło i klienci bardzo chwalą, szczególnie gdy zamontują generator dymu. Tylko czy to ma sens ? Można kupić małego Borniaka i mieć wszystko. Teraz jadę na wycieczkę rowerową Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nestor Posted August 24, 2015 Report Share Posted August 24, 2015 Ja mam wędzarkę szafkową(balkonową),wędzę za pomocy maszynki elektrycznej z płytą na którą sypię zrębki.Kupiłem ją u Grzegorza Żyłki za około 300 złotych.Nr.telefonu:94 3724372 oraz 601 758 189. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sverige2 Posted August 24, 2015 Report Share Posted August 24, 2015 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1963-wedzarnie-grzegorza-vel-zylki/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts