Jump to content

Sprzęt i dodatki - największe buble

Maxell

Recommended Posts

W tym temacie proszę przedstawiać (najlepiej z konkretną motywacją) sprzęt i dodatki stosowane w naszym hobby, których Waszym zdaniem, kategorycznie nie polecacie.

Pozwoli to uchronić wielu użytkowników, przed wyrzuceniem pieniędzy w błoto.

Nie kupujcie sprzętu i dodatków wymienionych w tym temacie!!!

Rozpoczynając, umieszczam na liście produkt: 

- wędzarnia EDISONX

Uzasadnienie:

To urządzenie nie spełnia jakichkolwiek wymogów związanych z prawidłowym przeprowadzeniem procesu wędzenia. Moim zdaniem, jego używanie może okazać się wręcz szkodliwe dla użytkownika. Jeśli dodamy do tego wyjątkowo nieprzyjazne podejście do klienta, otrzymamy produkt, który na pewno będzie gościł na tej liście przez długi czas i to w ścisłej czołówce.

Lista bubli:

1. Wędzarnia EDISONX

Edited by Maxell

Wiele osób zaczynających przygodę z domowym "masarstwem" na początku szuka tanich sprzętów. Jenym z takich sprzetów, wg. mnie, jest zakup niżej przedstawionej nadziewarki.Kiedyś kupiłem tego typu nadziewarkę i przyznam - pieniądze stracone.Po kilku użyciach puścił gwint na deklu i zaczął się wyrabiać gwint  od śruby tłoka.   

post-40273-0-50202000-1441300429.jpeg

• 9 months later...

Zaczynając przygodę z wędzeniem pokusiłem się na ten wynalazek

http://allegro.pl/wedzarnia-ogrodowa-60x60x80cm-prezent-1-5mm-i5116555263.html?reco_id=0f88ba1d-33b3-11e6-872c-56847afe9799&ars_rule_id=201

G...o masakryczne ciężko utrzymać jakakolwiek stabilna temperaturę wędzonki wychodziły okopcone nie dało się nią praktycznie wędzić. pieniądze wyrzucone w błoto

niestety człowiek uczy się na błędach