Darthnogen Posted September 13, 2015 Report Share Posted September 13, 2015 A oto moje eksperymenty Po lewej nalewka z aroni, a po prawej cytrynówka. A tutaj nalewka z pomarańczy(a raczej jej resztka:D) Dalej mamy zabutelkowane wino z jabłek i zielonej herbaty z rodzynkami i żurawina. A na koniec nastaw z ryżu, rodzynek i ziół prowansalskich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacinto Posted September 14, 2015 Report Share Posted September 14, 2015 Zgrabne buteleczki a możesz zdradzić przepis na to ostatnie wino?Ja pamietam moi rodzice w latach 80-tych robili coś takiego - smakowało jak wermut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darthnogen Posted September 14, 2015 Author Report Share Posted September 14, 2015 jacinto Prosze bardzo:D Ja biorę od tego ziomka przepisy i je trochę modyfikuje, do tego winka na przykład dodałem mniej ziół prowansalskich i dodałem żurawinę oraz gałkę muszkatołową. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted September 14, 2015 Report Share Posted September 14, 2015 a biorę od tego ziomka przepisy i je trochę modyfikuje, do tego winka na przykład dodałem mniej ziół prowansalskich i dodałem żurawinę oraz gałkę muszkatołową. Sobie oglądnełem ten przepis, może byc ale gościu mnie rozjebał jak powiedział że do wina dodaje przypalanki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darthnogen Posted September 14, 2015 Author Report Share Posted September 14, 2015 a biorę od tego ziomka przepisy i je trochę modyfikuje, do tego winka na przykład dodałem mniej ziół prowansalskich i dodałem żurawinę oraz gałkę muszkatołową. Sobie oglądnełem ten przepis, może byc ale gościu mnie rozjebał jak powiedział że do wina dodaje przypalanki cukier karmelizowany a przepalanka to 2 rożne rzeczy:D Przynajmniej u nas na wsi:D:D:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted September 14, 2015 Report Share Posted September 14, 2015 cukier karmelizowany a przepalanka to 2 rożne rzeczy:D Przynajmniej u nas na wsi:D:D:D No niestety dla mnie to jest to samo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darthnogen Posted September 14, 2015 Author Report Share Posted September 14, 2015 U nas przepalanka nazywamy cukier z karmelizowany ze spirytusem:D:D:D:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted September 14, 2015 Report Share Posted September 14, 2015 U nas przepalanka nazywamy cukier z karmelizowany ze spirytusem:D: Jak zwał tak zwał dla mnie jest to samo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacinto Posted September 14, 2015 Report Share Posted September 14, 2015 Dzięki zrobie pare literków na próbę, moze nie 50... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darthnogen Posted September 15, 2015 Author Report Share Posted September 15, 2015 Zaprawka cukrowo-waniliowa przygotowana do przepalanki:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darthnogen Posted September 16, 2015 Author Report Share Posted September 16, 2015 (edited) A tu juz gotowy produkt:D Przepalanka cukrowo waniliowa:D Edited September 16, 2015 by Darthnogen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.