Darthnogen Posted September 19, 2015 Report Share Posted September 19, 2015 Witam chciałbym się z Wami podzielić przepisem na nadziewane wieprzowe polędwiczki.Składniki:Polędwiczki wieprzowe.Nadzienie:1kg mięsa wieprzowego z łopatki100g drobno pokrojonego boczkuPrzyprawy:50g suszonej cebuli17g soli4g pieprzu5g suszonego czosnku2g gałki muszkatołowej1g kolendry2g majeranku3g czosnku niedźwiedziego Wykonanie:DMieso kroimy w paski i mieszamy z przyprawami. Następnie mielimy mięso na maszynce, po zmieleniu dodajemy suszoną cebule i pokrojony boczek. Całość dokładnie mieszamy. Po wymieszani całość pakujemy do nadziewarki i zakładamy lejek 16mm. Od polędwiczki odcinamy główki i robimy palcem dziurę, następnie nakładamy na lejek i powoli nadziewamy. Efekt końcowy: W niedziele będę piekł to dodam zdjęcia gotowego produktu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted September 19, 2015 Report Share Posted September 19, 2015 Będzie smaczne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 W niedziele będę piekł to dodam zdjęcia gotowego produktu. No ...i... ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyzio Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 No ...i... ? Nie przeżył orgazmu żolądka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darthnogen Posted September 21, 2015 Author Report Share Posted September 21, 2015 No ...i... ?Nie przeżył orgazmu żolądka. Hehe dobre:D Wczoraj się mi zapomniało bo po obiedzie pojechałem na basen wiec dodaje dzisiaj:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyzio Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 Czy ten dodatek mielonego uszlachetnia smak polędwiczki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
osid Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 do ilu stopni piekłeś ??? pytam bo polędwiczki to delikatny mięsień, i powinny zostać lekko różowe, natomiast samo nadzienie to co innego, i na zdjęciach wygląda jakby ci się nie dopiekło ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darthnogen Posted September 21, 2015 Author Report Share Posted September 21, 2015 do ilu stopni piekłeś ??? pytam bo polędwiczki to delikatny mięsień, i powinny zostać lekko różowe, natomiast samo nadzienie to co innego, i na zdjęciach wygląda jakby ci się nie dopiekło ?? Piekłem do 68 stopni w środku, nadzienie było wypieczone ale nie suche, a te różowe punkciki to boczek wędzony, sama polędwiczka była miękka i soczysta, tylko trochę z góry za bardzo spiekłem i "skorka" była trochę sucha.Czy ten dodatek mielonego uszlachetnia smak polędwiczki?Powiem tak Niebo w Gębie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts