MariuszB Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 Dzisiaj ze względu na duży przymrozek spadły wszystkie orzechy włoskie, tym samym zostałem zmuszony do ich zebrania i pojawił się problem, większość orzechów musiałem ręcznie wyłuskiwać z łuski co poskutkowało przebarwieniem skóry na dłoniach. Aby domyć dłonie próbowałem już mycia naczyń moczenia w mydlinach i szorowanie szczoteczką, próbowałem nawet kwasku cytrynowego i soku z cytryny, niestety, trochę puściło ale nie do końca i stąd ten temat, pomóżcie bo już nie mogę patrzeć na dłonie a jutro do pracy, do ludzi, będzie wstyd macie jakieś sprawdzone sposoby na skuteczne usunięcie przebarwień? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 Chyba jesteś skazany na samoistne zniknięcie kolorku.Zawsze mi zostawał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
osid Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 pumex ?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted October 11, 2015 Author Report Share Posted October 11, 2015 Próbowałem już kwasku, soku z cytryny, róznych kremów i past dla mechaników, octu, różnych wybielaczy i odkamieniaczy, środków do czyszczenia przypaleń, nawet odplamiacz poszedł w ruch i .... nic Wychodzi na to że przez parę dni będzie wstyd i tłumaczenie każdej osobie co jest przyczyna brudnych rąk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 Rękawiczki sobie załóż i już. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted October 11, 2015 Author Report Share Posted October 11, 2015 Miałem jednorazowe gumowe rękawiczki, tyle że nie zauważyłem uszkodzeń na czubkach palców i mam kumulację Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 MAriusz dziwnie to zabrzmi, ale plyn do trwalej do wlosow sciaga kolor , wiec moze tego sprobowac warto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 MAriusz dziwnie to zabrzmi, ale plyn do trwalej do wlosow sciaga kolor , woda utleniona ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 Plyn do trwalej to jakas wieksza mieszanka Gonzus, przeciez smierdzi jak nie wiem co . kolezanka fryzjerka mi kiedos powiedziala, ze jak kolor mi nie pasuje to plynem go mozna sciagnac. Dlatego wiem. A cojest w skladzie tego plynu nie mam zielonego pojecia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted October 11, 2015 Author Report Share Posted October 11, 2015 Dzięki ANNAM za podpowiedź, właśnie przed chwilą spróbowałem i nie pomogło przyjdzie mi cierpliwie czekać aż zejdzie pod wpływem mycia rąk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 Plyn do trwalej to jakas wieksza mieszanka Gonzus, przeciez smierdzi jak nie wiem co A to nie perhydrol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andyandy Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 Łupki orzecha włoskiego zawierają duże ilości garbnika i stosując niektóre rozpuszczalniki możemy uwalić kolor skóry - nie używać octu! Tylko mydło o tłuszcze są w stanie częściowo odbarwić skórę. Nie licz na sukces ponieważ po kilku dniach samo zniknie. Po sadzach i innych pochodnych zanieczyszczających silniki spalinowe jak chcę szybko umyć ręce używam WD 40 polem dowolny tłuszcz spożywczy i mydło. Te ostatnie możesz spróbować dobrym skutkiem, a WD 40 może się okazać skuteczny również na orzecha. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts