Jump to content

Moje wyroby


wielebny67

Recommended Posts

Dzięki wam tfu! Język do.... Ucieka ;-) dlatego nieśmiało przedstawię wam moje początki :grin: jak nie ten dział to proszę admina o przeniesienie

Na pierwszy raz poszły oscypki :grin: http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/12/830a1757f9c047bc65b56f7ab5035446.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/12/b9a97a9efcd8679195381416afead2c2.jpgI ricotta

http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/12/81cbe116531739414d4f9ec37b7aaf8a.jpg

Oscypek wygląda tak http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/12/b007b7cdf980b0fe4d227b9bc07655e7.jpg I nie ma takiej ilości żebym tego nie pochłonął (robiłem 3 razy za każdym razem lepszy i wiem teraz źr garnek 30 l po babci się przyda :grin:)

Potem była porażka :-( biała peklowana

http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/12/802fcf326add867dd7df41aea636fdd8.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/10/12/381066f074607982d82e77267ecd02f0.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/10/12/ee32bb7fa467843575cb20dbf18e49ed.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/10/12/d49d0acb929412ad919f2a6948c6528a.jpg

Za słona ( 20 gr na kilo i za chuda) niby wszyscy mówią super ale ja wiem ze to scierwo nie zjadliwe ;-)

Dziś zapeklowalem szynkę konserwowa trochę według przepisów trochę pod siebie, zobaczymy co wyjdzie w niedzielę :grin:

No i dziś upieklem chlebek ;-) http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/12/a9bb363910fdc016b32578c6c3acecb0.jpg

Edited by wielebny67
Link to comment
Share on other sites

Jak to sie mowi, jak sie nie przewrocisz ,to sie nie nauczysz. Teraz juz wiesz, ze nie lubisz az tak soli i dawaj mniej. Ja dodaje do moich kielbas tylko 16 g a kg( kiedys dawalam 18, pozniej 17 ). Wszyscy w domu sa zadowoleni i wedliny maja odpowiedni dla nas smak. 

 A serki to niczego sobie  :D

Link to comment
Share on other sites

Dziś szyneczka konserwowa (trochę po mojemu) co z tego będzie pochwalę się w sobotę ;-)

Bardzo dziękuję koledze nestor za chęć pomocy, ale jako poczatkujaccy postanowiłem zrobić coś sam ;-) jednak po degustacji nie omieszkam się odezwać, podzielić wrażeniami, porównać przepisy i wtedy będę wiedzieć jakie błędy popełniłem ;-)

I jeszcze na jutro wymyśliłem sobie białą nie peklowna w jelicie baranim :grin: jak są sugestie co pomogą mi w pracy to proszę pisać, przepis mam bardziej chodzi o kwestie techniczne z jelitem baranim :grin:

Edited by wielebny67
Link to comment
Share on other sites

Kabanosy z dzika beda bardzo dobre, ja robilam tez z miesa kangura i dobre wyszy. 

 A co do wedzarni to jednak potrzebna. Poszukaj kto z naszych jest blisko ciebie, zwykle  ludziska tutaj sobie pomagaja . NA pewno ktos ciebie przygarnie do wedzarni.

Link to comment
Share on other sites

 

 

ANNAM, dnia 17 Paź 2015 - 06:38, napisał: Poszukaj kto z naszych jest blisko ciebie, zwykle  ludziska tutaj sobie pomagaja Tak. Jest sporo osób z miejscowości:  Miejscowość?�d?
 

 EAnno ,dlatego napisalam aby sam sparwdzil  kto moze jest blisko, bo tez nie znam tej miejscowosci :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...