jacekjacek Posted December 18, 2005 Report Share Posted December 18, 2005 Mam wielka prosbe. Jestem nowy na waszym forum i prosilbym o rade. Niestety jestem zmuszony mieszkac za granica (Sycylia). Brak mi polskiej wedliny. Z pomoca waszej strony zaczelismy budowac wedzarnie. Niestety nie wiemy jakiego drzewa z tu dostepnych mozemy uzywac. Wybor jest nieciekawy - oliva, mandaryna, pomarancz, cytryna, orzech, jakies iglaste itp.Jezeli macie jakies pomysly, to pomozcie prosze.Dziekuje i pozdrawiam.jacek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted December 19, 2005 Report Share Posted December 19, 2005 Cześć. Mozna stosować wszystkie liściaste. Część bez kory.WSejdź na stronke www.wedlinydomowe.com i tam znajdziesz informacje na temat przydatności do wędzenia rodzajów drzew, które w Polsce uważamy za egzotyczne.Ja proponuje wedzić orzechem i drzewami owocowymi.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekjacek Posted December 20, 2005 Author Report Share Posted December 20, 2005 Jutro probuje.Jeszcze raz pozdrawiam i dziekuje.Jacek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts