Adam z mazur Posted November 14, 2015 Report Share Posted November 14, 2015 Witam serdecznie.jak w temacie. czy moge na tym samym wkładzie wedzić wieprzowine z drobiem?oczywiście pilnując odpowiednie czas wsadu dla poszczególnych elementów.bardziej mi chodzi czy temperatura wędzenia dla np szynki będzie taka sama jak dla podudzia drobiowego.generalnie czytam czytam i jeszcze raz czytam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andyandy Posted November 14, 2015 Report Share Posted November 14, 2015 Tak można , ale nie dopiekać. Kapiący tłuszcz i jego parowanie spowoduje dominacje smaku kurczaka na wieprzowinie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam z mazur Posted November 14, 2015 Author Report Share Posted November 14, 2015 istotna uwaga!! aż wstyd że sam na to nie wpadłem :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomaszglog Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 A ja nie polecam, nawet przy samym wędzeniu i niedopiekaniu. Każde mięso się poci i później to mniej lub bardziej paruje. Ja bym nie mieszał kurczaka z wieprzowiną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jojo Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 A ja nie polecam Piszesz to z doświadczenia, czy tylko tak się Tobie wydaje? Ten temat już był wiele razy poruszany. Jeżeli masz wędzonki w jednym poziomie i nic nie kapie z jednych na drugie to nie ma problemu.Nawet jednoczesne wędzenie ryb i wędlin jest możliwe. Nie może tylko się dotykać. Byli już tacy co chcieli nawet oddzielne wędzarnie do ryb i mięsa stawiać. Nie ma to sensu. Piszę tak bo często mieszam wsad do wędzarni i jeszcze nigdy nie miałem problemu z obcymi smakami czy zapachami na wyrobach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldeman Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 (edited) Oczywiście kolego, że możesz. Szynka nie zacznie gdakać a tym bardziej kurczak kwiczeć Edited November 17, 2015 by waldeman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
osid Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 sery też możesz dołożyć jakby co ja nie mieszam tylko ryb z resztą wsadu, ale to tylko przez to, że moja LP nie jada rybek od dzieciństwa i wyczuje nawet małą ość w garze zupy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruszynka Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 Widzę że temat z fb /TeBe/ trafił do nas Tam ostro było,tyle że niezbyt merytorycznie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts