swistaczek Posted November 16, 2015 Report Share Posted November 16, 2015 Hej, mam takie male pytanko, ojciec ma wędzarnie i 2 spore piece zrobione z cegły. Czy w takim piecu da rade zrobić suszoną wołowinę? Chciałbym robić większe ilości pakować i sprzedawać więc suszarka spożywcza raczej odpada. Piece są wymiarów 1,5mx2,5. Prosiłbym jeszcze o wskazówkę w jakiej temp. je suszyć mniej więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregtom Posted November 16, 2015 Report Share Posted November 16, 2015 Chciałbym robić większe ilości pakować i sprzedawać więc suszarka spożywcza raczej odpada My nie robimy na sprzedaz.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted November 16, 2015 Report Share Posted November 16, 2015 Czy w takim piecu da rade zrobić suszoną wołowinę? Jak zrobioną wołowinę masz na myśli ? Za mało konkretów podałeś, a poza tym .... Chciałbym robić większe ilości pakować i sprzedawać Czy masz wszystkie potrzebne pozwolenia, opinie Sanepid'u itd na sprzedaż wyrobów spożywczych wykonanych własnoręcznie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
swistaczek Posted November 16, 2015 Author Report Share Posted November 16, 2015 Chciałbym robić większe ilości pakować i sprzedawać więc suszarka spożywcza raczej odpada My nie robimy na sprzedaz.. Wy nie a dla mnie to jest jedyne źródło dochodu więc grzecznie pytam o rade. Czy w takim piecu da rade zrobić suszoną wołowinę?Jak zrobioną wołowinę masz na myśli ? Za mało konkretów podałeś, a poza tym .... Chciałbym robić większe ilości pakować i sprzedawaćCzy masz wszystkie potrzebne pozwolenia, opinie Sanepid'u itd na sprzedaż wyrobów spożywczych wykonanych własnoręcznie . Pokrojoną w pasemka/ plastry...która leżała sobie w jakiejś tam zalewie. Czy mam pozwolenia? przecież tak jak napisałem...prowadzę wędzarnie sklepy więc mam...i nie tyle sanepidu co weterynarii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted November 16, 2015 Report Share Posted November 16, 2015 (edited) przecież tak jak napisałem...prowadzę wędzarnie sklepy więc mamZ postu powyżej nie wynika ,że masz Robiłam suszoną wołowinę ale nie odważyła bym się robić na większą skalę ,pakować i sprzedawać bo do tego trzeba mieć sprawdzoną ,powtarzalną technologię. Czy mógłbyś Wasze wyroby pokazać i podzielić się przepisami - jak to w zwyczaju na naszym forum mamy Edited November 16, 2015 by chudziak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotunia Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 No i to go zamurowało.My mamy mu dać, a On z nami się nie podzieli wiedzą bo ON "handlowiec:" Temu Panu dziękujemy za współpracę. Poradnictwo zawodowe na innych stronach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts