Jump to content

Suszona wołowina

swistaczek

Recommended Posts

Hej, mam takie male pytanko, ojciec ma wędzarnie i 2 spore piece zrobione z cegły. Czy w takim piecu da rade zrobić suszoną wołowinę? Chciałbym robić większe ilości pakować i sprzedawać więc suszarka spożywcza raczej odpada. 
Piece są wymiarów 1,5mx2,5. Prosiłbym jeszcze o wskazówkę w jakiej temp. je suszyć mniej więcej.

Czy w takim piecu da rade zrobić suszoną wołowinę?

Jak zrobioną wołowinę masz na myśli ? Za mało konkretów podałeś,  a poza tym ....

Chciałbym robić większe ilości pakować i sprzedawać

Czy masz wszystkie potrzebne pozwolenia, opinie Sanepid'u itd na sprzedaż wyrobów spożywczych wykonanych własnoręcznie .

Chciałbym robić większe ilości pakować i sprzedawać więc suszarka spożywcza raczej odpada

My nie robimy na sprzedaz.. 

Wy nie a dla mnie to jest jedyne źródło dochodu więc grzecznie pytam o rade. 

Czy w takim piecu da rade zrobić suszoną wołowinę?

Jak zrobioną wołowinę masz na myśli ? Za mało konkretów podałeś,  a poza tym ....

Chciałbym robić większe ilości pakować i sprzedawać

Czy masz wszystkie potrzebne pozwolenia, opinie Sanepid'u itd na sprzedaż wyrobów spożywczych wykonanych własnoręcznie .

Pokrojoną w pasemka/ plastry...która leżała sobie w jakiejś tam zalewie. Czy mam pozwolenia? przecież tak jak napisałem...prowadzę wędzarnie sklepy więc mam...i nie tyle sanepidu co weterynarii. 

przecież tak jak napisałem...prowadzę wędzarnie sklepy więc mam

Z postu powyżej nie wynika ,że masz :rolleyes:

Robiłam suszoną wołowinę ale nie odważyła bym się robić na większą skalę ,pakować  i sprzedawać bo do tego trzeba mieć sprawdzoną ,powtarzalną technologię.

Czy mógłbyś Wasze wyroby pokazać  i podzielić się przepisami - jak to w zwyczaju na naszym forum mamy :)

Edited by chudziak