Jump to content

Kwaśne wędliny .


holdi

Recommended Posts

Brak właściwego osuszania, co widać po kolorze zewnętrznym. Dodałbym jeszcze brak właściwego przepływu dymu (szybkość). W takim przypadku na wędzonych produktach powstaje kwas octowy.

Można bardzo łatwo go usunąć, lub poczekać kilka dni, aż sam sie zneutralizuje, co jest normalnym procesem.

Link to comment
Share on other sites

Przekroje może i owszem a boczki jakieś takie ciemne pokaż też boczki (szynek) . Mam wrażenie jak by były robione w jakiejś posypce . Po wędzeniu to mają być gładkie i mieć kolorek . Nie widzę dokładnie to zrób zdjęcie

mam  taki  stary  przepis  że  zamiast   parzenia  to  podpiekam  z  ziołami, ale  kwaskowate  były  po  wędzeniu  bo   nie  mogłem  się  doczekac

Edited by EAnna
ort
Link to comment
Share on other sites

Brak właściwego osuszania, co widać po kolorze zewnętrznym. Dodałbym jeszcze brak właściwego przepływu dymu (szybkość). W takim przypadku na wędzonych produktach powstaje kwas octowy.

Można bardzo łatwo go usunąć, lub poczekać kilka dni, aż sam sie zneutralizuje, co jest normalnym procesem.

chyba  tak  masz  racje miałem  przytkany komineki  olche  troche  wilgotną

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...