rademar Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 Mógłby ktoś skrobnąć taki podział mięs co peklujemy wyłącznie na mokro, co wyłącznie na sucho, a co można na oba sposoby ?Dla wytrawnego zadymiacza to niewielka robota, a wygrzebanie takich informacji z czeluści forum zajmie masę czasu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregtom Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 (edited) wygrzebanie takich informacji z czeluści forum zajmie masę czasu Wcale nie schowane.. Kliknij .. Forum --- Dla poczatkujacych -- Peklowanie ... Zreszta przelec ten temat do samego konca Edited November 17, 2015 by Gregtom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rademar Posted November 17, 2015 Author Report Share Posted November 17, 2015 Masz na myśli "Peklowanie - kilka uwag dla początkujących" ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregtom Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 Tak... Ja tam siedze do teraz .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rademar Posted November 17, 2015 Author Report Share Posted November 17, 2015 To jak tam siedzisz to może natknąłeś się na post, który odpowiada na moje pytanie i możesz tu podrzucić nr. posta ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregtom Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 Grrrr.. Siedze tam juz 5 lat i Ciebie tez zapraszam... Bedzie razniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cezar Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 Napisz co chcesz peklować, będzie łatwiej odpowiedzieć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 Np wyłącznie na sucho mięso na kiełbasy . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rademar Posted November 17, 2015 Author Report Share Posted November 17, 2015 Nie mam konkretnego zapytania. Ale jak np. przyszedł mi do głowy dzisiaj pomysł na pierś z indyka to zaczęło się grzebanie w forum. I wydaje mi się, że można i tak i tak. Ale pewności nie mam. Innym razem pomyśle znowu o czymś innym czego jeszcze nie robiłem i coś pewnie znajdę o peklowaniu. Ale może nie wszystko. Może znajde, ze robi się na mokro, a wszyscy będą robic na sucho . Czytam te forum od wiosny. Mam wrażenie, że przeczytałem już cały internet . Ale wszystko to się miesza i plącze i jak później chce coś znaleźć ponownie to szukam i znaleźć nie mogę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzech25 Posted November 18, 2015 Report Share Posted November 18, 2015 Jak brzmi sztuka to jedno a kubki smakowe - to drugie Wiele pytań teoretycznych się rozjaśnia w praktyce. Raz zapekluj na mokro innym razem na sucho a kolejnym nie pekluj - tylko sól - i indyka masz jak na dłoni Zawsze tak samo to jest w markecie. Mając podstawy na prawdę można sobie samemu poradzić a nawet opisać i pokazać efekty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jojo Posted November 18, 2015 Report Share Posted November 18, 2015 Nie ma sztywnego podziału. Większość elementów możesz peklowac i jednym i drugim sposobem. Cześć ludzi preferuje mokre, a niektórzy suche peklowanie. Ja np większość robię na mokro. Niekiedy polędwiczki i boczki na sucho bo taki kaprys. Jedynie mięsa na kiełbasy powinno się peklowac na sucho. Reszta zależy od Ciebie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rademar Posted November 18, 2015 Author Report Share Posted November 18, 2015 ok, dzieki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.