Jump to content

na sucho / na mokro / na oba sposoby


rademar

Recommended Posts

Nie mam konkretnego zapytania. Ale jak np. przyszedł mi do głowy dzisiaj pomysł na pierś z indyka to zaczęło się grzebanie w forum. I wydaje mi się, że można i tak i tak. Ale pewności nie mam. Innym razem pomyśle znowu o czymś innym czego jeszcze nie robiłem i coś pewnie znajdę o peklowaniu. Ale może nie wszystko. Może znajde, ze robi się na mokro, a wszyscy będą robic na sucho :). Czytam te forum od wiosny. Mam wrażenie, że przeczytałem już cały internet :). Ale wszystko to się miesza i plącze i jak później chce coś znaleźć ponownie to szukam i znaleźć nie mogę.

Link to comment
Share on other sites

Jak brzmi sztuka to jedno a kubki smakowe - to drugie :)

Wiele pytań teoretycznych się rozjaśnia w praktyce. Raz zapekluj na mokro innym razem na sucho a kolejnym nie pekluj - tylko sól - i indyka masz jak na dłoni :) Zawsze tak samo to jest w markecie. Mając podstawy na prawdę można sobie samemu poradzić a nawet opisać i pokazać efekty.

Link to comment
Share on other sites

Nie ma sztywnego podziału.

Większość elementów możesz peklowac i jednym i drugim sposobem. Cześć ludzi preferuje mokre, a niektórzy suche peklowanie. Ja np większość robię na mokro. Niekiedy polędwiczki i boczki na sucho bo taki kaprys.

 

Jedynie mięsa na kiełbasy powinno się peklowac na sucho. Reszta zależy od Ciebie.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...