kufcio Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 Witambardzo proszę podpowiedzcie czy takie urządzenie cukiernicze można wykorzystać do mieszania farszu? Mam możliwość odkupienia tego urzadzenia za 1000zł i nie wiem co robić. 1000zł za mieszadło które wymiesza 50kg farszu w roku? ? http://allegro.pl/ubijaczka-cukiernicza-20-l-i5815740432.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 nie wiem co robić Ile to waży i zajmuje miejsca.Chyba na stałe w pomieszczeniu gospodarczym albo piwnicy musi stać.Ja na Twoim miejscu przejrzł bym ofertę na alle.http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=miesza%C5%82ka+do+mi%C4%99sa&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-dyn-v2-com-1-5-1120 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ArkoGdynia Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Moim zdaniem ... nie opłaca się ... stan wizualny urządzenia woła "o pomstę do nieba"... swoją drogą to mogło by bardziej jako masownica ( z odpowiednim mieszadłem) prędzej działać nisz mieszałka... za taką cenę to tak jak pisał Gonzo... oferta mieszałek jest o wiele bardziej rozbudowana! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 to urzadzenie to jakis zabytek mozna w nim ciasto mieszac lub krem krecic ..o wadze nie wspomne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Ale za to nikt nie ukradnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamdariusz Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Ale waga kusi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 W takim urządzeni zarabiałam ciasto będąc na zlocie w Napoleonowie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robespier Posted December 31, 2016 Report Share Posted December 31, 2016 witam koledzy zastanawiam się nad zakupem mieszałki z takimi łopatami jak na zdjęciu ,powiedzcie czy taki układ łopat zda egzamin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted January 1, 2017 Report Share Posted January 1, 2017 zastanawiam się nad zakupem mieszałki z takimi łopatami jak na zdjęciu ,powiedzcie czy taki układ łopat zda egzamin Nie widziałem mieszałki jak miesza farsz ale kiedyś na podobnej kolega mieszał farsz na kiełbasę i ... okazało się, że wymieszane są składniki pomiędzy łopatkami i ścianką mieszałki reszta bez niezmieniona (nie wymieszana ).W mieszałce brakuje "przeciw obrotu" czyli elementu, który pozwałby na rozbijanie zlepionej masy przy łopatkach. Chociaż kształt łopatek mieszałki pozwala sądzić, że mieszanie będzie prawidłowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yogi Posted January 1, 2017 Report Share Posted January 1, 2017 Farsz przyklei sie do lopatek i bedzie sie krecil jak na karuzeli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted January 1, 2017 Report Share Posted January 1, 2017 Pod warunkiem obrotów prawo lewo farsz będzie wymieszany, aczkolwiek te cztery "okienka" mogą utworzyć cztery rzędy zbitego, nie ruszonego farszu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robespier Posted January 9, 2017 Report Share Posted January 9, 2017 witam drażę dalej temat zakupu nadziewarki teraz zastanawiam się nad produktem em-spaw https://www.gieldawd.pl/oferta/20-mieszarka-do-miesa-farszu-reczna-poj30-litrow,może ktoś używa tą mieszałkie i wypowie się jak się sprawuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted January 9, 2017 Report Share Posted January 9, 2017 Nie wiem, czy jest "em-spaw" jest kontynuacją firmy "profilter", której mieszałki ma liczna część użytkowników forum.Osobiście posiadam podobną pojemnościową mieszałkę, która sprawuje się prawie bez zarzutu.Polecam zakup. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted January 9, 2017 Report Share Posted January 9, 2017 Em-spaw jest ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robespier Posted January 9, 2017 Report Share Posted January 9, 2017 jeszcze pozostała kwestia napędu znalazłem motoreduktor 0,37 Kw 35 obrotów 71 Nm wydaje mi się będzie ok ,ale wole poznać waszą opinie bo na forum optymalne obroty to rożnie są podawane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted January 9, 2017 Report Share Posted January 9, 2017 35 obrotów na minutę będą odpowiednie. Nie wypowiem się na temat zapotrzebowania mocy silnika i siły potrzebnej do mieszania farszu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts