Jump to content

Mieszanie farszu.. może być takie coś?

kufcio

Recommended Posts

nie wiem co robić

Ile to waży i zajmuje miejsca.Chyba na stałe w pomieszczeniu gospodarczym albo piwnicy musi stać.Ja na Twoim miejscu przejrzł bym ofertę na alle.

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=miesza%C5%82ka+do+mi%C4%99sa&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-dyn-v2-com-1-5-1120 

Guest ArkoGdynia

Moim zdaniem ... nie opłaca się ... stan wizualny urządzenia woła "o pomstę do nieba"... swoją drogą to mogło by bardziej jako masownica ( z odpowiednim mieszadłem) prędzej działać nisz mieszałka... za taką cenę to tak jak pisał Gonzo... oferta mieszałek jest o wiele bardziej rozbudowana!

• 1 year later...

zastanawiam się nad zakupem mieszałki z takimi łopatami jak na zdjęciu ,powiedzcie czy taki układ łopat zda egzamin

Nie widziałem mieszałki jak miesza farsz ale kiedyś na podobnej kolega mieszał farsz na kiełbasę i ... okazało się, że wymieszane są składniki pomiędzy łopatkami i ścianką mieszałki reszta bez niezmieniona (nie wymieszana ).

W mieszałce brakuje "przeciw obrotu" czyli elementu, który pozwałby na rozbijanie zlepionej masy przy łopatkach.  Chociaż kształt łopatek mieszałki pozwala sądzić, że mieszanie będzie prawidłowe.

Nie wiem, czy jest "em-spaw" jest kontynuacją firmy "profilter", której mieszałki ma liczna część użytkowników forum.

Osobiście posiadam podobną pojemnościową mieszałkę, która sprawuje się prawie bez zarzutu.

Polecam zakup.