krybyk Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Witam wszystkich i serdecznie pozdrawiam Pewnie wyniknie dyskusja ale czy na jakąkolwiek kielbache wędzona muszę peklowac mięsa, chodzi mi o takie kielbasy jak wiejska,głogowska itd. Dodam że jestem rzecznikiem z zawodu i wedze nievod dziś znam się procesie produkcyjnym i tu tylko białej się nie pekluje ale ja sam jak i paru znajomych nie pekluje mięsa i nie widać różnicy? Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Jeśli jesteś rzeźnikiem, to się nie przyznawaj.Kto pekluje kiełbasy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DUCH Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 kolega krybyk pisze że jest rzecznikiem , może tych paru znajomych co nie peklują ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Kolega podał miejsce zamieszkania jako leicester w Wielkiej Brytanii.Ma jak widać problemy z pisownią, ale to "zasługa" urządzenia z którego pisze. Nie gońcie człowieka tylko za to, że zrobił literówkę ....nie ładnie. Kolego krybyk. Możesz wykonać kiełbasę bez peklowania mięsa, a tylko na samej soli.Jednak w smaku będzie różnica, bo sam proces peklowania zmienia walory smakowe mięsa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EL GREGOR Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 różnica na pewno będzie w smaku i kolorze (zawsze pekluję 7 dni) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krybyk Posted December 15, 2015 Author Report Share Posted December 15, 2015 Pięknie dziękuję wszystkim Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Leosta Posted September 18, 2016 Report Share Posted September 18, 2016 Maxell napisał- Kto pekluje kiełbasy? odp. El Gregor 7 dni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted September 18, 2016 Report Share Posted September 18, 2016 Leosta, co miałeś na śniadanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danny Posted March 18, 2019 Report Share Posted March 18, 2019 Kolega podał miejsce zamieszkania jako leicester w Wielkiej Brytanii.Ma jak widać problemy z pisownią, ale to "zasługa" urządzenia z którego pisze. Nie gońcie człowieka tylko za to, że zrobił literówkę ....nie ładnie. Kolego krybyk. Możesz wykonać kiełbasę bez peklowania mięsa, a tylko na samej soli.Jednak w smaku będzie różnica, bo sam proces peklowania zmienia walory smakowe mięsa.Ponadto nie peklowane kiełbasy są tylko na grilla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted March 18, 2019 Report Share Posted March 18, 2019 Czy aby napewno??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.