Jump to content

Peklowanie mięsa na kiełbasy


Recommended Posts

Witam wszystkich i serdecznie pozdrawiam Pewnie wyniknie dyskusja ale czy na jakąkolwiek kielbache wędzona muszę peklowac mięsa, chodzi mi o takie kielbasy jak wiejska,głogowska itd. Dodam że jestem rzecznikiem z zawodu i wedze nievod dziś znam się procesie produkcyjnym i tu tylko białej się nie pekluje ale ja sam jak i paru znajomych nie pekluje mięsa i nie widać różnicy?

 

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

Kolega podał miejsce zamieszkania jako leicester w Wielkiej Brytanii.
Ma jak widać problemy z pisownią, ale to "zasługa" urządzenia z którego pisze.

 

Nie gońcie człowieka tylko za to, że zrobił literówkę ....nie ładnie.

 

Kolego krybyk.

 

Możesz wykonać kiełbasę bez peklowania mięsa, a tylko na samej soli.

Jednak w smaku będzie różnica, bo sam proces peklowania zmienia walory smakowe mięsa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 9 months later...
  • 2 years later...

Kolega podał miejsce zamieszkania jako leicester w Wielkiej Brytanii.

Ma jak widać problemy z pisownią, ale to "zasługa" urządzenia z którego pisze.

 

Nie gońcie człowieka tylko za to, że zrobił literówkę ....nie ładnie.

 

Kolego krybyk.

 

Możesz wykonać kiełbasę bez peklowania mięsa, a tylko na samej soli.

Jednak w smaku będzie różnica, bo sam proces peklowania zmienia walory smakowe mięsa.

Ponadto nie peklowane kiełbasy są tylko na grilla
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...